Do penze bez přátel? Jen to ne!
Ilustrační foto: ingimage.com

Do penze bez přátel? Jen to ne!

19. 7. 2018

Čím je člověk starší, tím důležitější pro něj jsou přátelé. Současná mladá generace, která je zvyklá především na kontakty přes sociální sítě, se jednou může divit. Důležitá jsou totiž osobní setkání. A to tak hodně, že dokonce mají vliv na lidské zdraví. Pětapadesátiletou Olgu z Prahy tak vyděsil životní styl její mámy, že se rozhodla cíleně si budovat síť kamarádů, která jí má sloužit jako záchrana před samotou v penzi. Zní to možná divně, ale Olga má propracovaný plán.

přátelství vztahy a sex
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Kateřina Baziková
Na internetu se dá přátelství (nikoli virtuální) taky najít. Seznámila jsem se takhle s víc holkama různého věku na stránkách Módního pekla, kde nás spojila vášeň pro nošení klobouků. Schází(me) se, já na schůzky chodím, pokud zdraví dovolí, ale vždycky si tam mám s kým povídat.
Danka Rotyková
Všechny příspěvky do diskuze jsou moc pěkné a hezky článek doplňují. A ten předchozí od paní Hany mi mluví přímo z duše. Jako by to byla moje slova. Díky, po ranní procházce jsem si hezky početla.
Hana Rypáčková
V létě se často s přáteli míjíme. Vnoučata, zahrady, dovolené a chalupy Ale stačí mi si popovídat se známým. Byla jsem zvyklá žít ve vztahu, ve dvojici a učím se být i sama. Kamarád je rád sám, ale vždy něco podnikneme spolu. Taky se ve stáří lidé mění, nemoci, únava, jiné zájmy.... Říká se:"Věru těžká nemoc je, nemít žádné přátele" Stačí i íčkoví...Občas se vidíme...Píšeme, voláme...
Marie Faldynová
Myslím, že noví přátelé nebo staří přátelé, které jsme dlouho neviděli, jsou vždy obohacením života. Starší člověk už se tak snadno nepřizpůsobí novému kamarádu - ale vždy to stojí za pokus. Dokud se staráme o děti, na kamarádění moc času nezbude - ale využít čas důchodu pro společné zájmy nebo jen popovídání je podle mne správné.
Antonín Nebuželský
Přemýšlím nad tím. Zatím jsem s manželkou, ttd mě zřejmě přežije :-) Mám kamaráda,taky dědka se kterým chodíme takové menší okruhy a povídáme. Jinak jsem elektrikář, takže jen chtít"":-) každý to nedělá. Ještě si čtu všechno možné na internetu a snažím se soutěžit Myslím ze bych si i vystačím sám. Podstatné je, že mám děti blízko :-) Zatím se nedružím" myslím že nejsem ten kolektivní typ.
Věra Ježková
Do předčasného důchodu jsem šla dobrovolně a s vědomím, že mi zůstane pár kamarádek, s nimiž se občas sejdu. Nemám potřebu mít kolem sebe stále lidi, umím být sama. Komunikací na íčku se můj okruh známých (a přátel) rozšířil měrou nečekanou, za což jsem moc ráda. // Borku, U3V trochu znám. Můj přítel vede kurz chemie na PedF. Sešla se tam parta asi 20 lidí. Jezdí na exkurze, občas se setkávají i mimo. Myslím ale, že to je díky jeho osobnosti. Hezký článek má Elenka V.
Jitka Hašková
Vzhledem k tomu, že mi kamarádky vymírají a rodinu nemám, tak jsem ráda, že jsem našla nové kamarádky na íčku.
František Pašingr
Když mám nějaké zájmy, tak není problém najít obdobně zaměřené lidi a mezi nimi se již přátelé najdou. Když člověka něco baví, tak spřízněné duše najde snadno a nemusí být kvůli tomu na sociálních sítích.
Libor Farský
Velká většina mých přátelství, která přetrvají do našich posledních dnů, vznikla na střední škole. Ovšem vídáme se tak jedenkrát za rok, žijí většinou v Praze, jeden kamarád dokonce v Anglii. Kladu si otázku, zda by podobně bylo možné navázat přátelství nová opět ve školních lavicích - v nějakých kurzech anebo ještě lépe studiem na Univerzitě třetího věku. Máte někdo takovou zkušenost?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%