Moje návštěva v Japonské zahradě Březová - Oleško
Foto: autorka

Moje návštěva v Japonské zahradě Březová - Oleško

18. 7. 2018

Byla jsem tam s kamarádkami již v březnu 2016. Mrzí mě informace, že letos je to pravděpodobně poslední rok přístupné veřejnosti. Ani se nedivím, protože majitelé už jsou přece jenom starší a je to velká námaha to udržovat. Z povídání paní majitelky jsem se dozvěděla, že kameny do zahrady si nechali přivézt z Japonska a při budování zahrady dodržovali principy japonských zahrad.

Je dobré se tam vypravit, na webu najdete další informace i číslo telefonu. je to tam překrásné a určitě tam letos pojedu podruhé. Pokud si pamatuji, zahrada je přístupná od března do října o víkendech bez ohlášení, ale je dobré se informovat na webu, aby tam člověk nejel zbytečně.

Nafotila jsem toho tam hodně. Fotky přikládám. Popisky myslím nejsou potřeba.  Je tam i výhled do krajiny, mimo jiné i na Cukrák.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Krásná zahrada a za její úpravou náročná práce. Kdo ji pak bude navštěvovat, když už nebude přístupná veřejnosti? Koupí si ji nějaký majetný soukromník? Škoda.
Jitka Hašková
Ty kameny jsi opravdu objednali z Japonska, zřejmě už upravené pro zahradu.
Dana Puchalská
Krásné. Ale údržba musí být fakt náročná. A moc hezké fotografie. Děkuji.
Libor Farský
Je to krásné, ostatně tento japonský styl zahrad je známým fenoménem. Ale vozit z Japonska kameny, tedy bez výtvarného opracování, je samozřejmě žert.
Naděžda Špásová
Krásná zahrada, ale k návštěvě nemáme šanci.
Marie Ženatová
Je to skutečně obdivuhodná nádhera. Také bych se tam moc ráda někdy podívala...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%