Byla jsem tam s kamarádkami již v březnu 2016. Mrzí mě informace, že letos je to pravděpodobně poslední rok přístupné veřejnosti. Ani se nedivím, protože majitelé už jsou přece jenom starší a je to velká námaha to udržovat. Z povídání paní majitelky jsem se dozvěděla, že kameny do zahrady si nechali přivézt z Japonska a při budování zahrady dodržovali principy japonských zahrad.
Je dobré se tam vypravit, na webu najdete další informace i číslo telefonu. je to tam překrásné a určitě tam letos pojedu podruhé. Pokud si pamatuji, zahrada je přístupná od března do října o víkendech bez ohlášení, ale je dobré se informovat na webu, aby tam člověk nejel zbytečně.
Nafotila jsem toho tam hodně. Fotky přikládám. Popisky myslím nejsou potřeba. Je tam i výhled do krajiny, mimo jiné i na Cukrák.
Foto: autorka
Moje návštěva v Japonské zahradě Březová - Oleško
18. 7. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
18.7.2018 18:12
Krásná zahrada a za její úpravou náročná práce. Kdo ji pak bude navštěvovat, když už nebude přístupná veřejnosti? Koupí si ji nějaký majetný soukromník? Škoda.
Jitka Hašková
18.7.2018 17:21
Ty kameny jsi opravdu objednali z Japonska, zřejmě už upravené pro zahradu.
Dana Puchalská
18.7.2018 17:05
Krásné. Ale údržba musí být fakt náročná. A moc hezké fotografie. Děkuji.
Libor Farský
18.7.2018 15:46
Je to krásné, ostatně tento japonský styl zahrad je známým fenoménem. Ale vozit z Japonska kameny, tedy bez výtvarného opracování, je samozřejmě žert.
Marie Ženatová
18.7.2018 13:53
Je to skutečně obdivuhodná nádhera. Také bych se tam moc ráda někdy podívala...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 43. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat památkám kulturního světového dědictví zapsaných na seznam UNESCO.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu