Zuzana Pivcová
3.8.2018 15:45
Nechtěla bych sázet jen na to, co říká pan Hubka. Raději vycházím z toho, co jsem poznala sama. Tedy: Když se mluví s personálem anglicky, tak už všichni vědí, že yes je spojeno s kýváním hlavy dolů. Automobilová doprava jako taková je zvláště v Tiraně velmi hustá, Altin nám říkal, že když se vrátí do Prahy, má pocit, že je zde řízení takřka idylické. Žádná urážlivá gesta kolem, byť z autobusu, jsem neviděla. Demonstrace??? S kým proti komu?? Ztratit se v horách je jistě možné. Ale nevím, jestli ze zdejších čtenářů chce jet místo s cestovkou někdo sám a putovat po horách. Průvodce hned zpočátku požádá, aby každý, kdo chce někam vyrazit, dal předem vědět. A jídlo na ulici? Jsou tam všude občerstvovny jako pizzerie a taverny, ale s něčím v ruce není obvyklé putovat po městě. Jak napsala Jarmilka, v Durrës je perfektní cukrárna, kde mají neskutečný výběr všeho. Dokonce už mi při druhé návštěvě dávali velkou kávu, ne balkánskou. :-D Pro mě je Albánie krasavice, která se teprve probouzí světu. Jestli jí to bude k prospěchu, ukáže čas.
Dana Novotná
3.8.2018 15:45
Ano, Albánie je krásná. A pokud máte průvodkyni, která žije 15let s Albáncem a ví o Albánii všechno, z minulosti, tak i z přítomnosti, je to úžasná dovolená. Do hor se musí opravdu každý pořádně připravit a nejlépe s průvodcem. Stalo se, že turisti zabloudili a už je nenašli. Albánci jsou velice podnikaví, je tam stavební bum, a počítám tak za 5 let jim bude malé pobřeží. Už teď je problém dostat se někde na pláž.Byla jsem na poznávačce, takže jsme viděli to hlavní, jak z přírody, tak historie, taky zkusili pár pláží a hotelů. Nebyli jsme ubytovaní v žádném luxusu, většinou 3-4 hvězdička, a bylo vidět, že se stále dodělává, dostavuje atd...Ale jak říkají Albánci "no to je Albánie". Rozhodně stojí za to ji navštívit.
Jarmila Komberec Jakubcová
3.8.2018 08:13
Perla Evropy znamená asi že v zemi je krásná a nedotčená příroda. Albánci většinou nepreferují moře, ale jsou horalé, kde žijí v malých vesničkách. Není to země jen pro návštěvu pobytu u moře, ale hlavně pro horskou turistiku.
Libor Farský
2.8.2018 22:12
Víc by mne zajímalo, proč jste Albánii nazvala perlou Evropy. Jinak si také myslím, že je článek tentokrát šitý horkou jehlou.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.8.2018 21:44
Protože jsem se vrátila z Albánie musím reagovat na 5 věcí. Těžko jako turista mohu kruháče posoudit, auto jsem si nepůjčovala a ani nikdo z turistů, kteří byli na zájezdu. Na výlety jsme jezdili autobusy s průvodcem. Jídlo jsme měli v hotelu a bylo velmi kvalitní. Koupila jm i v nedaleké cukrárně skvělou zmrzlinu a báječné zákusky za velmi nízké ceny. Já chystám článek o Albánii, kde popíši své zkušenosti. Podobně tak i napsala Zuzka P. Čistota v hotelu a milý personál, vstřícnost delegátů cestovky Delfín, to vše tvořilo báječnou atmosféru a tak dovolená v Albánii e povedla. Souhlasím s Elenkou s tím co napsala..
Elena Valeriánová
2.8.2018 19:50
Tak toto se moc nepovedlo. Článek za každou cenu? Jaká je teda přednost na kruhových objezdech? Náš řidič busu jel klidně do protisměru. Kdo by jel na dovolenou do Albánie a tam šel demonstrovat? Jídlo na ulici nese své riziko i jinde a nemusí být ani 30 st.