Krémová kulajda se zastřeným vejcem a čerstvým koprem podle šéfkuchaře Josefa Tydlačka.
Podzimní recept: Krémová kulajda se zastřeným vejcem a čerstvým koprem
8. 10. 2018
Lesy jsou plné hříbků a česká kuchyně má spoustu receptů, jak je využít. Připravte si například valašskou kyselicu – krémovou polévku se zelím, houbami a uzeným masem.
Na 4 porce potřebujeme:
1 cibule
200 g mrkve
200 g petržele
200 g celeru
čerstvý kopr
hříbky
4 vejce
100 g másla
250 ml smetany
750 ml vývaru nebo vody
ocet sůl pepř
Postup:
1. Oloupeme cibuli a očistíme kořenovou zeleninu. Cibuli i zeleninu nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na másle.
2. Zalijeme vývarem, smetanou a uvaříme doměkka. Rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.
3. Ve vroucí vodě s octem připravíme zastřená vejce (cca 4 minuty).
4. Do talíře vložíme zastřená vejce, sterilované hříbky a vše zalijeme krémovou kulajdou. Ozdobíme čerstvým koprem.
„Doporučuji vyzkoušet krémovou kulajdu se zastřeným vejcem a čerstvým koprem. Mezi hosty je velmi oblíbená,“ radí Josef Tydlačka, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna.
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)
Pro hodnocení se musíte přihlásit
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zpět na homepage
Zpět na článek