Jsoucno

Jsoucno

22. 10. 2018

V nekonečné prázdnotě dřímalo nekonečně malé JSOUCNO. Podobalo se drobnému semínku a stejně jako ono bylo plné nehybné energie.
A protože ani NIC netrvá věčně, jednoho dne se probralo z dřímoty. Nadechlo se prázdnoty a začalo se rozpínat do všech stran, až tu prázdnotu docela vyplnilo.
Jeho energie se začala přelévat z místa na místo a vytvářela tak prostor. Vzápětí na to vznikl čas. Jsoucno se převalovalo v prostoru a čase a velmi brzy se začalo ukrutně nudit.
A to byla ta pravá chvíle pro myšlenku. Jakmile vznikla, proletěla jím jako střela a dotírala tak dlouho, až si JSOUCNO uvědomilo svou obrovskou potřebu využít své energie k tvoření.
A díky tomu jsme tu i my, abychom mohli svými myšlenkami formovat svět, jehož jsme součástí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Děkuji za další komentáře. Potěšilo mě, že v tom nejsem sama.
Dana Kolářová
Ano!
Eva Mužíková
Opravdu zvláštní, zajímavé, obdivuji Tě.
Zdenka Jírová
Velmi zajímavá úvaha.
Elena Valeriánová
Jani, já žasnu. Jsme tu a tak nějak to muselo být.
Jana Kollinová
Je to sugestivní ojedinělé vyjádření a srovnání s jinými ztrácí jedinečnost autorčiných pocitů. Tak to vnímám já a můj klobouček dolů před paní Janou v této poezii, úvaze, ztotožněním s něčím co cítí a nikdo z nás to neuchopí tak jako autorka. Příspěvek se svým sdělením vymyká běžným příspěvkům.
Alena Vávrová
Popsala jsi to, Jani, velmi krásně, krátce a výstižně. Díky.
Mirek Hahn
Haramein je trochu moc divoký i na mne :-) Jeho spirituální zaměření vidím úplně v pohodě... ale osobně se snažím si pro sebe dobře vyvážit oblast esoterickou a oblast racionální (konkrétně postuláty, které posouvají fyziku od částicové stavby ke kvantovému uspořádání). Ty dvě oblasti nevnímám jako rozpor, spíš jako různé pohledy "na život, vesmír a vůbec...."
Jana Šenbergerová
Mirku, nevím, jestli by se takové zrovna jemu líbilo. Inspiroval mě spíše Nassim Haramein, jehož odvážným teoriím kupodivu docela rozumím, i když jeho výpočty jsou mimo mé schopnosti a chápání. Cítím se být poutníkem ve vesmíru, který popisuje on. Děkuji za všechny diskuzní příspěvky. Potěšily mě. :-)
Jarmila Nedvídková
Nádherně vložené do slov.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%