Irena Sendlerová s dcerou. FOTO: commons.wikimedia.org
Spravedlivá mezi národy
12. 11. 2018Kdo ji u nás vlastně zná? Kdo zná Irenu Sendlerovou? Bylo to Polka. Prohledal jsem americké, polské a izraelské webové stránky a dostupné publikace a sestavil popis tohoto dech beroucího příběhu, tohoto strastiplného a přece úžasného života…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
12.11.2018 18:49
Při čtení článku se mi vybavil, že jsem již o životním příběhu statečné polské ženy I. Sendlerové náhodou někde četla. I ty fotky si pamatuji.
Dana Puchalská
12.11.2018 12:35
Děkuji za nové informace. Dosud jsem neměla nikde možnost o této ženě se dočíst.
Zuzana Pivcová
12.11.2018 10:38
Je velká škoda, že činy jednoho proniknou na veřejnost a stane se z něj hrdina, zatímco o druhém se neví. Tak je to i v tomto případě. Tenhle příběh mi doslova vzal dech. Neslyšela jsem o ní ani v Terezíně, a to jsem tam byla asi třikrát na konferenci. Díky, Oldo.
Jana Kollinová
12.11.2018 10:28
Ráda jsem se prostřednictvím článku poprvé seznámila s obdivuhodnou a statečnou ženou. K popisovanému osudu si přiřazuji podvědomě prostřední fotografii. Nevím v jakém období jejího života byla pořízena, ale vyzařuje nostalgii až smutek. Děkuji za zajímavý příspěvek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA