Obyčejný život
ilustrační foto: pixabay.com

Obyčejný život

6. 12. 2018

Je zvláštní, že obyčejný život lidi neláká a nehrnou se do diskuze. Přesto většina z nás žije své obyčejné životy. Kdybychom se nad nimi trochu zamysleli, možná bychom zjistili, že jsou víc než jen obyčejné, že jsou "neobyčejné".
Když uvážím, co všechno se v mém obyčejném životě už dlouhá léta objevuje, opakuje, zjevuje a zase mizí, nemohu jinak, než žasnout.
Zhlížíme se v životech jiných, rádi bychom patřili mezi VIP, a přitom přehlížíme, že jsme všichni VIP, i když každý trochu jiným způsobem.
Přemýšleli jste někdy o tom, že i když jen tak ležíte, nebo dokonce spíte, je celé vaše tělo v pohybu? Každá buňka, a že jich je, plní své úkoly, abychom mohli my plnit ty své.
Škoda, že nás tak málo zajímá obyčejné lidství...
Mír s těmi, kteří přece jen vstoupí a pobudou, aby se podělili o své zkušenosti s lidstvím, byť "jen" obyčejným.

Mně připomíná abecedu. Vždyť nemusí být černobílá ...

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Broumová
Jitko, děkuji, snažím se víc soustředit a vnímat věci i jinak. Jsem moc ráda, že jsem ještě četla tvoje články před lety, pomáhaly mi.
Libuše Křapová
Jani, krásná úvaha nad životem :-) Mé pocity jsou už vyjádřeny v komentářích níže, z každého bych vybrala aspoň nějakou vetu, názor, náhled. Takže sama už teď nic přidávat nebudu a jdu se rozpohybovat na gauč. Za chvíli začíná biatlon :-)
Jitka Caklová
Hani i tak může být :-), reagovala jsem na Janin příspěvek 6.12.2018 15:54
Hana Rypáčková
Otázky dne beru jako zpětnou vazbu.
Jitka Caklová
....... tedy, za "zpětnou vazbu" :-) :-)
Jitka Caklová
Jano DÍKY!!!
Jana Šenbergerová
Tak je to, nikdo nemusí čekat na to, co dělají jiní, ale mohou se jimi nechat inspirovat k rozvíjení vlastních "darů" a schopností, s nimiž se už narodíme. A když se najdou lidé naladění na stejnou strunu jako třeba já, pak si dobře rozumíme. Jitko, občas se najdou "brzdiči", ale i pomalý rozvoj může být velkým pokrokem. :-) Všichni, kteří sem vložili své postřehy, mě potěšili. Takže doslova naplňuji slova, která jsou napsaná na deskách mého letošního diáře: "Účelem života je radovat se z každého okamžiku." Já vím, že v zubařském křesle nebo na operačním stole nebo na "koberečku" to snadné není, ale pořád mohu mít na mysli, že zlé se v dobré změní. :-)
Jitka Caklová
Žiji život, jaký chci žít já a ne, jaký mi kdo "nahučí" do hlavy :-)
Jitka Caklová
Marcelko, věř, že se to vyplatí a nejen nad "objevováním a mizením". Když si dnes ve svém archivu čtu články ze života, které když jsem před třemi, čtyřmi lety psala pro tento portál, byla jsem plná smutku a bolesti, ze všeho, čím jsem si musela v životě projít. Dál žiji obyčejný život, ale už jen fajnový.
Marcela Broumová
Inspirativní úvaha. Zamyslím se nad objevováním a mizením. Baví mě představa, že se hýbu, i když ležím. Obyčejný život je těžký i fajnový.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%