Ilustrační foto: ingimage.com
Češi - národ, který příliš pije
29. 1. 2019Každý sedmý obyvatel České republiky je zralý na konzultaci s adiktologem. Přesněji, pije tolik alkoholu, že je to nebezpečné pro jeho zdraví.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Boháček
29.1.2019 10:43
Tyto statistiky mně uráží jako patriota Česka. Osobně se mně nikdo neptal či piju či má rodina. Nevím kde ty údaje berou. Alkohol u nás kupují hlavně Ukrajinci, Poláci a Němci. Tímto se pak česká spotřeba dostává zcela do jiných dimenzí. To samé je s pivem, kdy se tvrdí, že jsme na 1 místě. Já vidím hlavně Němce s basami piva.
Hana Rypáčková
29.1.2019 10:20
Můj děda si dal vždy pp obědě pivo.Chodila jsem mu k Beránkům v Jeseniovce. A říkal : Kdo pil umřel, kdo nepil taky, tak jakýpak fraky...
Mirek Hahn
29.1.2019 09:40
Každá závislost a ztráta samostatné vůle je tragická, nejen ta způsobená alkoholem. To je pokušení, které si musí každý neustále znovu vybojovávat sám se sebou, aby si udržel samostatnost, důstojnost a svobodu. Také samozřejmě nikomu nepřeji potíže s játry. Ale ta veřejná a kolektivistická kriminalizace alkoholu je, pro mne, otravná. Až bude tato společnost totálně a totalitně bez alkoholu, bez tabáku, povinně sportující, zdravá a sterilně uniformní a nudná....., tak to můj život otráví mnohem víc, než jakékoli množství alkoholu.
Dana Puchalská
29.1.2019 08:48
Ano všeho s mírou. Vždyť dříve se alkohol prodával přeci v lékárnách. Nic se nemá přehánět.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA