Jak jsem učila děti naši hymnu
FOTO: autorka

Jak jsem učila děti naši hymnu

5. 3. 2019

Večer jsme si vždycky na chatě s vnoučaty povídali v posteli a taky si zpívali a učili se nové písničky. Jednou jsem pojala nápad, že by se měly děti naučit naši hymnu, když jde ta nejstarší už do školy. Protože jsou to opičky šikovné a muzikálně nadané, zvládly to okamžitě.

Pro ilustraci dodávám, že chatu máme na kopci nad vesnicí a zvuk se tam nese nádherně do všech stran – ve vesnici tak zřejmě mohou slyšet kolikrát i to, co si nahoře povídáme.

Děti na závěr večera nádherně čtyřhlasně a procítěně zazpívaly naši hymnu (co na tom, že byla chvílemi šišlavá), popadly své plyšáky a usnuly. Dodatečně jsem litovala, že jsem si to nenahrála. Teprve pak jsem si všimla, že jsme měli celou dobu otevřené okno.

Druhý den mi sousedka-srandistka povídá ráno přes plot: „Ty, hele, cos to tam zas s těma mrňousama večer vyváděla? My sedíme v obýváku a díváme se na televizi a najednou od vás hymna! Museli jsme se všichni postavit do pozoru a táta běžel hledat nějakou štangli, abysme mohli vyvěsit prapor! Tak tohle nám už příště nedělej, jo!“

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
I tak je to dobrý !!! :-)) Já tuhle chtěla zazpívat dětem na dobrou noc Čechy krásné, Čechy mé (do měla být naše původní hymna, ale neprošla) a zmohla jsem se jen na dvě první věty, pak jsem tápala a musela jsem to jen odhučet...
Zuzana Pivcová
Teď jsem si odříkala 2 sloky. Pokud jich bylo víc, tak další už ne.
Jana Hošková
To je hezká vzpomínka, Zuzko ! A jestlipak si ji ještě pamatujete celou ? :-))
Zuzana Pivcová
Jano, ono se to někomu může zdát trochu výstřední, ale je fakt, že i děti už mohou znát hymnu, tím spíš, že, pokud jsou hudebně nadané a zpívají čistě, se to naučí docela snadno. Já osobně mám vzpomínku, kterak můj dědeček se svým známým, oba dlouholetí sociální demokraté, sedí před domem na lavičce a já jim také v předškolním věku pro radost zpívám tehdy známou Píseň práce (Ó, zazni, písni vznešená...). :-D

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

20%

Ušetřený čas

18%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%