FOTO: MF Dnes
Kočlánek
23. 6. 2019Na rozdíl od koreferátů, které bývají vyžádány, píši svůj kočlánek bez vědomí autorky, paní Scarlett Wilkové. Její článek „Nový lidský druh: mladý senior“ byl uveřejněn v Magazínu MFD, č. 25, 20. 6. 2019, str. 22 – 27.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Macháčková
24.6.2019 10:11
Věro, moc pěkný rozbor. Článek jsem četla. Taky nemám ráda kategorizaci. Na nás mladých není až tak co obdivovat. Já obdivuji ty aktivní 85+. To jsou někdy neuvěřitelné výkony.
Hana Nováková
24.6.2019 09:41
Věro, co napsat k tak povedenému článku. Každý většinou žije jak se cítí, jak mu to zdraví a mysl dovolí. Já se někdy cítím na 40 a druhý den jsem ráda, že udělám to nejnutnější co musím a jsem úplně vyřizená. Teď zrovna budou vedra, to bude úplná katastrofa, když se člověku špatně dýchá, špatně se i vyspí, neustále kašlu, ale to je zvláštní kašel, tak to je podara. Ale musím to dát. Pořád si říkám, že jsou na tom někteří i hůř a já jen doufám, že se mi nemoc nebude zhoršovat. Děkuji určitě nejen za sebe za krásnou životní úvahu.
Daniela Řeřichová
24.6.2019 08:05
Původní článek v MFD měl zřejmě evokovat pozitivní vhled na současnou stárnoucí generaci a používá k tomu prvky nadsázky - viz titulní obrázek a nadpis. Nejedná se o žádný vědecký výzkum, ale o pokus vyvrátit mýty, které se tradují o seniorech. Zřejmě každý čtenář podvědomě zkonfrontuje obecně formulované novinářské věty s vlastní osobní zkušeností. Taková zpětná vazba by možná byla zajímavá i pro autorku S. Wilkovou.
Alena Tollarová
23.6.2019 22:15
Vzala jsi to, Věrko, za správný konec, když jsi si vzala za základ otázky z článku a podívala se na ně z pohledu skutečné mladé seniorky.
Zuzana Pivcová
23.6.2019 18:53
Díky, Věrko. Nedokážu nebo si spíš nedovolím rozlišovat, kdo je či není mladý senior. Takže bych k tomu rozhodně nepoužívala, co dělá či říká a co naopak ne. Ta mladost je podle mě především v duši a víc k tomu říct neumím.
Dana Puchalská
23.6.2019 17:46
Perfektní úvaha nad článkem. Mně se osobně líbil moc. Souhlasím s Tebou,taky nemám ráda, když mně někdo do něčeho vyloženě tlačí. Vím co chci a to co chci to i dělám. A proto přidám pár ********** navíc a děkuju.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA