Hana Janstová
5.1.2020 21:33
Vyšívám snad celou věčnost,prakticky celý život.Jako malá holka jsem dělala ubrusy,v dospívání jsem přešla na obrázky a to mi zůstalo dodnes.Je to neuvěřitelné odreagování.
Anna Potůčková
27.7.2019 09:09
Jako mladé děvče jsem vyšívala hodně. A to všechno možné - ubrusy, prostírání, peřinky do kočárků a jako poslední to byly vyšívané obrazy- některé mně visí doma na zdi. Mnohokrát jsem si říkala, že bych měla ještě něco vyšít, dokud mé ruce tuto jemnou práci zvládnou
Jana Šenbergerová
27.7.2019 09:01
Marcelo P., to je krásná a pracná výšivka, i když vypadá jednoduše.
Zdenka Jírová
27.7.2019 00:29
Vyšívala jsem moc ráda a vyšila jsem několik ubrusů,prostírání, polštářů, ale dnes už na to nemám oči. Výšivky se mi líbí, ale ne tak divoké, jaké jsou na obrázcích. Vzpomínám si , že někdy v 70. letech byly oblíbené vyšívané riflové bundy, kalhoty.Dceři jsem tehdy pár věcí vyšila. Je to hezké zpestření ve světě čínských strojových uni - modelů.
Danka Rotyková
26.7.2019 18:30
K vyšívání se chci opět vrátit. Mám moc ráda výšivku tón v tónu, mám ji i na bundičce z denimu. Neodhaduji ale kdy opět začnu, všechny bavlnky jsem si ale skoro 40 let uchovala s vědomím, že teď v důchodu je opět použiju.
Věra Ježková
26.7.2019 17:09
Vyšívané věci se mi líbí, vyšívání mě ale nikdy nebavilo. Před více než 30 lety mi vyšila kamarádka vánoční ubrus na menší stůl. Prostírám ho dodnes.
Jana Slavíková
26.7.2019 16:38
Nevím, jestli vyšívání slaví velký návrat, já vlastně vyšívám skoro celý život. Momentálně gobelínový ubrus, průměr 120 cm. Snad se podaří ho dodělat :-) J Nedávno jsem si koupila bílou vyšívanou halenku z tenké bavlny. Věci na fotkách jsou pro mě moc barevné, ale proti gustu ......
Marcela Pivcová
26.7.2019 15:06
V době módy ručně zhotovovaných oděvů a bytových doplňků jsem kromě pletení a háčkování také vyšívala. Bylo to hlavně prostírání. Jeden ubrousek je ve fotogalerii k článku Retro cukrárna...Dnes už mě to nějak nebaví, ale tady by se mi z fotek líbila ta modrá halena.
Dana Puchalská
26.7.2019 12:37
Vyšívání je moje hobby. Ale už mi víc než 2 roky leží ve skříni
nedodělaný ubrus na vánoce. Snad ho letos konečně prostřu.
Jana Šenbergerová
26.7.2019 10:54
Zdá se, že je načase, abych konečně dovyšívala, co jsem kdysi rozvyšívala. Jen se obávám, že moje výšivky jsou v porovnání s těmi přeexponovanými na dnešní rozvernou dobu příliš decentní. :-) Vyšívání mě ale vždycky bavilo.