Kráčím ti vstříc,
jsem rub a líc,
tajemství za šera,
úzkost i důvěra,
méně či víc,
všechno a nic.
City mé jsou
světlem a tmou,
ve dne i ve spaní,
zajatci čekání,
jež s láskou tvou
žít nemohou.
Kráčím ti vstříc,
co ještě říct,
jdu s duší dítěte,
po nebi rozseté
sny létavic,
sny bez hranic.
Ilustrační foto: pixabay.com
Kráčím
16. 10. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
17.10.2019 11:38
Zuzko, Tvoje kráčení nemá hranic - nádherná báseň ♥ Jiří, té jedné hvězdičky jsem se až zalekla, dobře, že jsi to vysvětlil v komentáři. Taky jsem si tu báseň přečetla vícekrát a nahlas ♥
Jiří Libánský
17.10.2019 10:50
Nevím, jak se mi u tak krásné básně objevila jedna hvězdička. Asi jsem se tam dotknul jak jsem si ten text v telefonu posouval pořád nahoru a dolu, protože jsem ji četl několikrát. Jako u jiných Zuzany básní, aby si je člověk užil, jedno přečtení nestačí. Ale stejně těch 500 hvězdiček, co bych chtěl, dát nemůžu. Tak myslím, že jedna, nebo pět, to už je celkem jedno.
Anna Potůčková
16.10.2019 11:28
Krásné veršované řádky plné citu, možná touhy a snění. O tom všem je Tvoje básnění !
Hana Nováková
16.10.2019 10:28
Ten, ke kterému v duši kráčíte, neví, o co přichází. Protože tolik lásky, citu a něhy by se mu dostalo, jak v básni napsáno. Bohužel, každý strůjcem svého štěstí a mnohdy až později si každý člověk uvědomí, o co alespoň jednou v životě přišel a už se to nikdy nedá vrátit. Díky Zuzko, zvláště v této době pro mě špatné, za krásné básnění.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu