Stejnojmenná výstava se konala v květnu v přízemí vysočanské radnice. Byla na ní představena díla dvou umělců – Lenky Vojtové a Jaroslava Křížka. Lenka Vojtová se věnuje volné a užité grafice, kresbě, ex libris, ilustraci, malbě a tvorbě loutek. Jaroslav Křížek se zabývá restaurováním, cizelováním, tvorbou soch, tepaných měděných reliéfů, šperků. Jeho nejoblíbenějším materiálem je patinovaný bronz; používá také kámen nebo kombinované techniky. Vybrala jsem pro vás jeho práce.
Foto: autorka
Svorný nesoulad
16. 9. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ilona Erika Kolář
18.9.2019 20:37
Ačkoli v nejsem příznivcem moderního umění, některé exponáty se mi líbí.
Eva Mužíková
17.9.2019 18:26
Nejsem obdivovatel moderního umění, kdyby nebyly popisky, asi bych hodně tápala. Ale ráda jsem si prohlédla.
Věra Ježková
16.9.2019 19:45
Děkuji. Mám radost, že se vám výstava líbí. Radnice mívá výstavy průběžně, upozorňuje na ně v časopise Devítka. Jednou týdně chodím kolem nakupovat. Když mne výstava zaujme, vydám se na ni s foťákem. Pokud je to možné, názvy děl ráda píšu; někdy by to ale bylo příliš náročné. Práce LV byly převážně za sklem, což, jak víme, se fotí špatně.
Eliška Murasová
16.9.2019 17:11
Věrko, to se mi hodně líbí, krásné kousky, díky za možnost nahlédnout.
Marcela Pivcová
16.9.2019 14:40
Na současné výtvarné umění se většinou dívám dost kriticky, i když mi chybí profesionální pohled. Z této výstavy by mne ale jistě většina exponátů zaujala. Nejvíce? - Archanděl, Nekonečno a Schody do nebe.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu