Fotograf Miroslav Čučka: Svědectví doby
FOTO: Miroslav Čučka

Fotograf Miroslav Čučka: Svědectví doby

30. 9. 2019

Psal se rok 1957, v tehdejším Československu probíhala dokončovací fáze kolektivizace zemědělství. Pojďte si u jedinečných černobílých fotografií jesenického fotografa Miroslava Čučky zavzpomínat, jak to tenkrát bylo.

S laskavým svolením autora zveřejňuji několik fotografií z připravované výstavy SVĚDECTVÍ DOBY, která bude probíhat v listopadu 2019 v jesenickém kině Pohoda.

Pan Miroslav Čučka byl dlouholetým členem Jesenického fotoklubu. Svou vůlí k životu, jasným úsudkem a nekončícím zájmem o fotografování nám všem dokazuje, že věk je opravdu jenom číslo. V dubnu letošního roku oslavil 88. narozeniny.

fotografování historie
Hodnocení:
(4.9 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Matoušek
Krásné černobílé fotografie. Žně, sekání obilí, stavění panáků, mlácení atd. to vše dobře pamatuji z prázdninových pobytů s rodiči u strýce a tety na Moravě. Jako by to p.Čučka fotil v místě, kde jsem tuto část svého žití prožíval. Škoda , že město Jeseník je tak z ruky.
Jindra Hubačová
Elenko, děkuji , že jsem mohla nahlédnout do galerie krásných černobílých fotografií pana fotografa M. Čučky.
Šárka Nováková
Paní Eleno, fotografie jsou krásné, černobílé provedení podtrhuje danou dobu, mně připomínají prázdniny, které jsem prožívala u prarodičů na Opavsku. Panu M. Čučkovi přeji dobré světlo a ještě hodně krásných fotografií.
Alena Várošová
A taková to byla doba.Také se pamatuji jak se v zemědělství pracovalo.Dokonce jsem cepem mlátia obilí.Vše je svědecky dokumentováno na krásných fotografiích,která mi tuto i když těžkou prací připomnělo. Já také pozdravuji p.Čučku i moje 94letámaminka,která si na vše pamatuje,jak sloužila v dědině u sedláka.Díky Elen za zprostředkování.
Elena Valeriánová
Dano, děkuji, s radostí vyřídím.
Dana Puchalská
Eleno, to mám doopravdy radost. Tak pana Čučku moc a moc pozdravuj i od jedné Pražandy. Ano? A ať se mu i nadále daří ve všem co dělá. :-) :-) :-)
Elena Valeriánová
Pan Čučka mým prostřednictvím vám všem děkuje za pěkná slova. Protože nemá počítač, tak mu článek i s komentáři vytiskla jeho snacha a když si to vše četl, byl dojatý až k slzám.
Jitka Caklová
Moje maminka dřela celý život a nebýt "Pražského jara 1967", kdy ji soudruzi milostivě dovolili při hospodaření dřít ještě ve fabrice, neměla by ani ty tři stovky. Za toto svědectví doby ji miluji do dnes ♥
Soňa Prachfeldová
Krásné, zase příklad, že člověk ušlechtilý se zájmy a aktivitou je převážně schopný se dožít vyššího věku. Ty fotky mi živě připomínají moje dětství a těžkou práci babičky, která pracovala u staku a nadřela se, jen ty lány řípy a odešla do penze s 300 Kč. Milovala jsem ji moc.
Jitka Caklová
Mě by spíš zajímalo, kdyby na polích nebyly solární panely, haly na výrobu a skladování čeho všeho, pole nebyla zničena všudypřítomnou chemií a utlučena těžkou mechanizací, KDO BY NA NICH V DNEŠNÍ DOBĚ PRACOVAL???

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%