Jan Šiml: Důchodový věk je výzva k novému začátku, nikoliv k rezignaci
FOTO: archiv Jana Šimla

Jan Šiml: Důchodový věk je výzva k novému začátku, nikoliv k rezignaci

28. 9. 2019

V osmdesáti letech dělá průvodce, vede odborná zdravotní cvičení pro seniory a motivuje je k neustálému pohybu. "Pohyb je nejúčinnější a nejlevnější lék proti předčasnému stárnutí," říká v rozhovoru Jan Šiml.

rozhovor
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Slova hnou a příklady táhnou! Také já přeji ještě hodně sil do dalšího života!
Zdenka Ďarmeková
Myslím,že Honzik má na zádech skrytý klíček,kterým ho někdo stále natahuje.Stačí cvičit,několikrát do týdne,pořádá neustále výlety okolo Prahy,které si nejdříve projde sám a udělá reportáž,až potom nás na výlet pozve.Přeji mu stálé zdraví.
Soňa Prachfeldová
Skvělý pán, je to opravdu v každém z nás, jak se cítíme a co jsme.
Zuzana Pivcová
Pociťuji to i na sobě, a jestli se dožiju, ráda bych v osmdesáti byla tak čiperná jako pan Šiml.
Eva Stoklasová
Je mi moc líto, že někdo takový není také v Opavě. Nebo jsem se o něm ještě nedozvěděla. Snažím se také něco pro sebe dělat, ale ve společnosti jiných lidí je to něco jiného. Rčení p. Šimla užívám také je moc milé. Na svůj věk vypadá p. Šiml výborně .
Hana Rypáčková
Hodně štěstí do dalších let přeji...
Jana Šenbergerová
Pan Šiml v tom má jasno. Takovým i genetika nahrává. Často dobře geneticky naprogramovaný morous skončí dřív, než by musel. Pane Šimle, i nadále se mějte a hodně se smějte.
Věra Ježková
Slovo výzva ve svém aktivním slovníku nemám. Přesto i pro mne byl důchodový věk novým začátkem, nikoli rezignací. Užívám si ho. I díky íčku.
Věra Lišková
Moudré rady, jen je dokázat dodržet.. Nejde mi omezit se v jídle, celý život jsem jedla, dá se říct, skromně, ale teď, když vařím jen pro sebe, se občas přejídám.
Jitka Caklová
Vynikající rozhovor, mojí drogou je také pohyb :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody