Výprava do ztraceného času 6
FOTO: archiv autora

Výprava do ztraceného času 6

19. 11. 2019
Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Děvčata všem díky za zájem a moc pěkná slova.
Soňa Prachfeldová
Máte ohromnou paměť a vůli psát o dobách minulých. Je to krásné.
Jan Zelenka
Paní Kollinová. Úvodní fotografie má být pozdravem. Je brána samospouští s bleskem. Ke druhé otázce. Otec byl v té době úředníkem státní správy. Proto chápu toto vysvědčení zachovalosti jako tehdejší "výpis z trestního rejstříku". Podobných dokumentů mám daleko více, ale snad jsem jich vložil v těch několika dílech dost. Děkuji vám za zájem.
Jana Kollinová
Dovolte mi otázku. Na úvodní autorské fotografii se bráníte nežádoucí pozornosti fotografa nebo je to pozdrav?
Jana Kollinová
Pane Jane, líbí se mi Vaše výpravy do ztraceného času. Vnímám Váš respekt k otci, žasnu nad detaily dob dávno minulých. Jako obvykle u Vašich "ztracenek," které nabízejí zajímavé detaily, našla jsem si ten, který mě zaujal a je to fotografie dobového dokumentu Vysvědčení zachovalosti. K čemu složilo? Byl to předchůdce Výpisu z rejstříku trestů? Možná se mýlím, ale zajímá mě to. V pozůstalosti mých rodičů a prarodičů jsem nic takového nenašla.
Dana Puchalská
Jane, děkuji za krásné vzpomínky.
Lidmila Nejedlá
Ano, vzpomínáme, probíráme se minulostí. Je to taková pozdní rekapitulace, ke které dojdeme právě v seniorském věku. Moc hezky jsi to, Jendo, napsal.
Zuzana Pivcová
Vyprávění se mi jako vždy moc líbí. Je opravdu náročné dát vše tak krásně dohromady. Na to jsem já dost lajdák. Jestli chcete, přečtěte si můj někdejší příspěvek s názvem Neslavná houslistka.
Věra Ježková
Jendo, tvoje osobní výpovědi jsou vždy velice působivé. Ten čas není ztracený; uplynul. A v tobě zůstal. Básně jsou krásné. Ta o Honzíkovi mě bere za srdce. Děkuji ti.
Jan Zelenka
Milí íčkaři, děkuji všem, které moje vzpomínkové vyprávění alespoň trochu zaujalo. Celá "Výprava do ztraceného času", včetně zde neuveřejněného pátého dílu, je třetí částí mé další knihy "Kdo říká, že je stáří moudré." První část jsou glosy a fejetony, druhá část jsou literární úvahy a eseje a třetí částí je právě ukončená "Výprava." Díky všem za zájem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%