Ilustrační foto: pixabay.com
Máte už čip?
23. 11. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Doušová
24.11.2019 11:04
Náše fenka je čipovaná a má očkování a dostala certifikát. To zděšení , když jsem si přečetla ,že nemám fenku ale psa . Žádné jiné znaky tam nebyly a já teda musela chtít oravu, neboť nevím , jak by hledali psa staforda , když je to fenka. No moc mě to čipování nepřesvědčilo , že by bylo užitečné, stejně záleží jen na tom, jak to bude dál ošetřené a pravdivé.Nebudete -li v registru ,tak to stejně nemá žádný význam ,jen výběr peněz.Zaplatíte za psa 1000kč městu ,dáte ho očkovat 450kč a to snad by mělo stačit. Vždyť má na krku známku o zaplacení a i známku , že je očkovaný. Nějak tomu moc nerozumím a věřím , že čip možná odradí lidi od pořizování pejsků a bude mít každý jen jednoho a lidem v paneláku se uleví.
Zuzana Pivcová
23.11.2019 18:35
Určitě má čip svou důležitost v situacích, kdy se zvířátko ztratí, např. při tolik diskutovaných ohňostrojích a podobně. Pokud ale někdo o zvíře moc nestojí, pak se o něj ani po vypátrání příliš starat nebude. Myslím, že u tohoto opatření jde ze strany státu spíš o nárůst financí než o snahu pomoci. Ráda bych se mýlila.
Jana Kollinová
23.11.2019 18:18
Mám psí holku z útulku. Adoptovala jsem ji před sedmi lety a kromě pokynů o tom jaká mám práva a povinnosti vůči svěřenému zvířeti byl bonusem čip, který byl v ceně poplatku za adopci. Podepsala jsem obsáhlou zavazující smlouvu. Dnes žertuji, že mám z útulku psa "s papíry." Vítám krok vedoucí k povinnému čipování psů. Věřím, že nejde jen o získání peněz do kasy různých magistrátů, ale že celý projekt má i zpětnou vazbu včetně zajištění ubytování a péče o čtyřnohé "bytosti," které neměli to štěstí mít zodpovědného majitele.
Naděžda Špásová
23.11.2019 17:58
Máme dva malé pejsky. Je jím deset a oba jsou nemocní. Bez vodítka venku vůbec nechodí, jsem proti čipování, ale je mi to na dvě věci, na nic a na to druhé. Dneska už je možné všechno, tedy i čipování lidí. :-)
Eva Mužíková
23.11.2019 17:39
O výhodách čipování bych mohla mluvit ze zkušeností v psím útulku. Ale musí být na straně majitele i zájem, zaregistrovat jej a hlavně, posléze si pro toho nalezeného tvorečka i přijet...
Dana Puchalská
23.11.2019 17:31
Můj jezevčík Matěj měl jenom známku. Ten by se chudák nestačil divit, co mu ten veterinář hodlá udělat.
Hana Šimková
23.11.2019 15:06
Já si myslím, že mi staří gangu za to stát nebudeme. No, nic není dokonalé, občanku Vám ukradnou a svedou na vás , co budou chtít. To je mnohem jednodušší, než rvát čip.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA