Ilustrační foto: ingimage.com
Yold. Nové slovo, které se týká seniorů a které uslyšíme častěji
19. 2. 2020
Jedná se o spojení slov young a old. Tedy mladí a staří. Výraz yold je čím dál více používán v souvislostí s generací současných šedesátníků. Na jedné straně jsou označováni jako senioři, na straně druhé většina z nich žije podobně jako mladí lidé.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Novotná
19.2.2020 20:12
Také se nestydím za název senior. Stále slyšíme nějaké nové výrazy, většinou anglické, český jazyk se začíná vytrácet. Nesnáším tyhle hloupé odvozeniny.
Marie Seitlová
19.2.2020 19:32
To slovo je strašné, jsem senior a nestydím se za to. Ke slovu Yold se nebudu hlásit. Vaše komentáře se mi moc líbí.
Elena Valeriánová
19.2.2020 16:54
No jo Marie, ale co ostatní, co jim chybí třeba ještě rok dva, Já nechci být Yold.
Marie Měchurová
19.2.2020 16:31
Já to neřeším, už jsem ,chválabohu, za yoldem. Důležité je, že se cítím mladá...
Jana Hošková
19.2.2020 15:12
Pobavila jsem se všemi příspěvky...já bych to přeložila do češtiny obráceně: staří "mladí" - aspoň tak to říkala moje maminka, Aleno T. :-)) . Je sice pravda, že spousta lidí vypadá velice dobře na svůj věk, mají holt štěstí, ale "čas prostě nezastavíš" a každé tělo se opotřebovává. Nad různými vymyšlenými názvy mávám rukou...
Věra Halátová
19.2.2020 14:53
YOLD. A předtím SEENAGER - to se neujalo?
"Stařec přesvědčující sám sebe i okolí o svém mládí a výkonnosti, oděn ve vystajlovaném dresu překonává na kole horské hřbety a nedbá lavinového nebezpečí, zhusta je nacházena jeho tlející tělesná schránka při oblevě turisty nebo po infarktu a následném zřícení do propasti speleology."
Příklad:
A: “Co za cvoka lítá na rogalu před bouřkou?”
B: “To je ten seenager, co udělal ráno 30 bazénů a pak mu ruplo v zádech ve sprše.”
Elena Valeriánová
19.2.2020 13:36
V komentářích pode mnou je napsáno vše. Hnus ten výraz YOLD, opravdu velmi srozumitelné slovo. Čeština pláče a naříká. Dnes jsem si kupovala vstupenku do muzea, kde spočinula keltská hlava. Paní nepoznala, že jsem senior věkové skupiny Yold, nepomohl ani senior pas. Nakonec jsme se tedy domluvily a vstupenka stála 40 kaček místo 65. Škoda, že jsem to kouzelné slovo neznala, byla bych ho použila a možná bych domů jela sanitkou po návštěvě psychiatrické kliniky. Líbí se mi komentář Dany P., přestože jedu vlakem smála jsem se nahlas. Dano, až půjdeš po Praze a budeš potkávat ty japonské Yoldy, vzpomeň si na tuto diskuzi. A nakonec: JÁ NECHCI DO ŠKATULKY!
Eva Mužíková
19.2.2020 13:30
Na cizí názvy jsem přímo alergická. Už jednou jsem sem napsala, že se mi nelíbí i název Karusel, nebo Carusel?? :((((
Lenka Kočandrlová
19.2.2020 13:27
Doufám,že toto ošklivě znějící slovo slýchat,ba ani vídat příliš nebude! Leda by se hodilo do nějaké básně na rým žold,hold,gold. Já se cítím být mladicí,pouze umístěnou v již postarším těle....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA