O xenofobii s úsměvem III: Angličané
22. 2. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
22.2.2020 12:39
Hezký článek. S Brity jsem spolupracovala celá léta písemně, byli milí, ale sví. Jsou mi sympatičtí a mají můj respekt, i když je znám tak málo.
Jan Zelenka
22.2.2020 11:14
Opět velmi úsměvná charakteristika jednoho národa. Dcera působila kdysi v Anglii jako Au pair a byla překvapená zcela odlišným způsobem jejich života.
Věrko, tvoje Xenofobie jsou velmi příjemným zpestřením tohoto webu.
Dana Puchalská
22.2.2020 10:34
Jsem na tom podobně jako Ivana. Mám ráda anglické detektivky, líbí se mi jejich suchý humor, ale žít bych tam asi neuměla. Kolegyně dcera byla 3 roky v Anglii na studiích. Přivydělávala si na studium hlídáním malých dětí. Dodnes z toho má noční můry. Absolutně nemohla pochopit jejich výchovu - nevýchovu.
Jitka Hašková
22.2.2020 09:04
V Anglii by mi nevadilo žít, ale jsou tam na mě moc velké průvany. Jejich čestnost a slušnost v chování mi byla velmi příjemná a hodně jsem se od nich naučila. Chápu, že jedna královská rodina stojí daňové poplatníky méně než, mnoho kradoucích politiků a zbytečně utrácejících státní peníze.
Zuzana Pivcová
22.2.2020 07:57
Vzhledem k tomu, že jsem měla v ČB na jazykové škole kolegyni angličtinářku, obdivovatelku monarchie, a ještě jsem se určitou dobu přátelila s Angličanem, tak jsem i leccos postřehla. Třeba zatímco my všichni říkáme Kanál La Manche, tak pro ně je to Britský kanál. Když jsem vyplňovala registrační formulář v jejich dnes Národním archivu, dříve Public Record Office, tak jsem byla zařazena jako všichni "Nebritové" do Overseas, což je vlastně "Zaoceánští". Zprvu jsem tomu nerozuměla a snažila se tvrdit, že nejsem z USA, nýbrž z Evropy. :-D No, žít bych tam nemohla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA