O xenofobii s úsměvem III: Angličané

O xenofobii s úsměvem III: Angličané

22. 2. 2020
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Hezký článek. S Brity jsem spolupracovala celá léta písemně, byli milí, ale sví. Jsou mi sympatičtí a mají můj respekt, i když je znám tak málo.
Jan Zelenka
Opět velmi úsměvná charakteristika jednoho národa. Dcera působila kdysi v Anglii jako Au pair a byla překvapená zcela odlišným způsobem jejich života. Věrko, tvoje Xenofobie jsou velmi příjemným zpestřením tohoto webu.
Dana Puchalská
Jsem na tom podobně jako Ivana. Mám ráda anglické detektivky, líbí se mi jejich suchý humor, ale žít bych tam asi neuměla. Kolegyně dcera byla 3 roky v Anglii na studiích. Přivydělávala si na studium hlídáním malých dětí. Dodnes z toho má noční můry. Absolutně nemohla pochopit jejich výchovu - nevýchovu.
Jitka Hašková
V Anglii by mi nevadilo žít, ale jsou tam na mě moc velké průvany. Jejich čestnost a slušnost v chování mi byla velmi příjemná a hodně jsem se od nich naučila. Chápu, že jedna královská rodina stojí daňové poplatníky méně než, mnoho kradoucích politiků a zbytečně utrácejících státní peníze.
Zuzana Pivcová
Vzhledem k tomu, že jsem měla v ČB na jazykové škole kolegyni angličtinářku, obdivovatelku monarchie, a ještě jsem se určitou dobu přátelila s Angličanem, tak jsem i leccos postřehla. Třeba zatímco my všichni říkáme Kanál La Manche, tak pro ně je to Britský kanál. Když jsem vyplňovala registrační formulář v jejich dnes Národním archivu, dříve Public Record Office, tak jsem byla zařazena jako všichni "Nebritové" do Overseas, což je vlastně "Zaoceánští". Zprvu jsem tomu nerozuměla a snažila se tvrdit, že nejsem z USA, nýbrž z Evropy. :-D No, žít bych tam nemohla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%