Mé psí životy
Foto: archiv autorky

Mé psí životy

25. 2. 2020

Přemýšlela jsem nad titulkem článku a nic lepšího mě nenapadlo než  " Mé psí životy".  Psi mě provázejí od mého útlého dětství . Jsou neodmyslitelnou součástí mého života. Jsou to mí společníci, ochotni sdílet se mnou cokoli, chvíle dobré i zlé.  Ty roky strávené s mými psími kamarády jsou nezapomenutelné, byly to roky mého dětství, mého mládí, mého dospělého života a nyní i života důchodcovského.

K mému životu neodmyslitelně patřil a patří boxer, který mě provází skoro půl století. Moje poslední boxerka Fanny  je v pořadí osmá, tenhle rok bude slavit desetileté jubileum. S boxery jsem prožila kus úžasného života, plného sportu, závodění, výstav, dobrých kamarádů,  s kterými jsme se vždy někde usídlili v chatičkách, v bývalých pionýrských táborech o našich dovolených. 

V  tomto článku chci vzpomenout i na jiný druh pejska. Jednou v podvečer jsem se dívala na televizi a tam se objevil pán, který ukazoval v košíku roztomilá štěňátka Pražského krysaříka . Byl to pan inženýr Findejs z Hostivic, který má jedinečnou zásluhu o rozvoj  tohoto  českého plemene, které ještě nebylo mezinárodně uznané. Neváhala jsem, zjistila jeho telefonní číslo a moc jsem chtěla to jedno štěňátko z košíku. Tak jsem přišla k malému drobečkovi jménem Belinka. Byla úžasná, neúnavný pochoďák a stačila na výletech i mým boxerům, dokonce byla daleko hbitější. Také jsme měli nějaké výstavy a dokonce i štěňátka. Dožila se 16 let. Právě na výstavách neuznaného českého plemene jsem spatřila i chodského psa, který se mi na první pohled moc líbil. Opět pan Findejs - jako hlavní poradce. A tak jsem si koupila první fenku Hessy, opět výstavy, úspěchy, dožila se 13 let. Štěňata jsem neodchovala, při práci to jaksi nevycházelo. Povaha nezapomenutelná, pořád jsem na ni s velkým steskem vzpomínala . 

Když jsem měla jubileum 70 let, dostala jsem nečekaný, ale nádherný dárek od mých dětí. Štěně chodského psa jménem Mysteria. A začala jsem znovu trénovat fenečku a hlavně sebe, abychom se sehrály a neudělaly na výstavě ostudu sobě navzájem. A třeba se i podaří a Mysteria bude psí maminkou . Boxerka i choďanda jsou nerozlučné kámošky, jsou to moje zlatíčka.

Když to shrnu, opravdu se nenudím s 10letou Fančou, 3letou Mystynkou a čistokrevnou domažlickou směsicí 13letou Milinkou. Ještě musím připojit našeho mrzouta kocoura Mikeše, který se nekamarádí s nikým, vlastně jen s námi a komanduje nás. To si psí holky fakt nedovolí. 

Moje kniha života je naplněna krásným soužitím  s nejvěrnějším přítelem člověka. Kdybych napsala knihu, byla by o hodně stránkách. Děkuji mým zvířátkům za hezký život plný radosti!

Soutěž - Mazlíčci
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Také jsem měla boxera Danilu. Byl to úžasný pes, zažili jsme s ním hodně legrace i vážných chvilek, rád před ostatními psy dokazoval svou převahu.
Soňa Prachfeldová
Irenko , Jani díky, je to fakt hezký život , i se od nich pořád učím, ceníme zuby, jen když nás někdo ohrožuje :-)
Jana Hošková
Tak tohle mne, bohužel minulo, ačkoliv bych tak ráda měla psa ! Nebyly k tomu podmínky...jednou mne děti málem přesvědčily a šli jsme si pro štěňátko yorkshiráčka...ale nakonec zvítězil rozum a pejska jsme si nevzali. Škoda. Určitě bych se mu věnovala tak, jako Soňo, ty. :-))
Irena Mertová
Hezký článek o hezkém životě s pejsky :-)
Soňa Prachfeldová
Děkuji děvčata. Evko to byla Viktorka z Ostravy, takový nádherný líný kliďas, bohužel ve 4 letech jí přestaly fungovat ledviny, dostávala kapacky, nepomohlo,
Anna Potůčková
Moc hezký článek a parádní fotky Soni!
Eva Mužíková
Soni, kdo je ten boxer/ka s bílým límcem na krku / s kocourem /..
Eva Mužíková
Soni, krásně jsi svůj život s pejsky vylíčila. Z Tvých řádku je cítit láska, kterou svým chlupáčům dáváš. Všichni byli a jsou nádherní. Tak šup šup, bedlivě sleduj Mystynku ať nepropásnete tu pravou chvíli ... odchov štěňátek je velká radost / i starost/.
Jarmila Komberec Jakubcová
Soni úžasné fotky. Super.
Naděžda Špásová
A ty fotky jsou boží. (◕ᴗ◕✿)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%