Zlepšit svůj vlastní pocit štěstí lze rychle a moc to nestojí
Ilustrační foto: ingimage.com

Zlepšit svůj vlastní pocit štěstí lze rychle a moc to nestojí

10. 7. 2020

Pocit štěstí a spokojenosti je zásadní pro to, abychom i po šedesátce dokázali vytěžit ze života maximum. Proto stále hledáme způsoby, jak být šťastnější.

Hodnocení:
(4.9 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Pocit štěstí si nedokážu vybavit a už vůbec ne vědomě vyvolat. Pocit spokojenosti je mi jasnější a ten prožívám několik roků při ranních procházkách v Zámecké zahradě a sdílením profesních i životních úspěchů svých milovaných. Až vyčerpám z jakéhokoliv důvodu zmíněné kouzlo spokojenosti, doufám, že přijdou nové příležitosti. Sebeanalýzou se nezabývám, mohla bych dospět k deprimujícímu poznání i když nalézat a rozvíjet vlastní pozitivitu může být příjemné.
Věra Ježková
Zuzko, myslím, že pocit momentálního štěstí si navodit neumím. Možná proto, že štěstí je pro mě příliš expresivní pojem. Vyvolává ho ve mně především blízkost lidí, které mám ráda. Sama si dovedu udělat pocit pohody. Ovšem jistě ne sluncem. Přirozený úsměv je samozřejmě příjemný, ale musí vyplynout ze situace. Třeba ze sledování pořadu o kočkovitých šelmách. Tmavou čokoládu si dopřávám. Vědomým dýcháním jsem řešila před lety úzkostné stavy. Pocit vděčnosti je pro mě samozřejmost. Pokud můžu, pro ostatní něco udělám ráda. Ale znáš to rčení o dobrém skutku, že? :-) Svou pozitivitu ve vztahu k sobě spatřuji v tom, že vím, že se na sebe můžu vždy spolehnout.
Mirek Hahn
Jednoduché, pochopitelné a uskutečnitelné..... Stačí opustit, u nás tolik oblíbené, škarohlídství :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%