Petr Pešek
8.3.2020 21:35
Koronavir se šíří asi obdobně jako chřipka. Denně potkáte v dopravních prostředcích bezohledné cestující se suchým kašlem, kteří nevědí co je to kapesník a dají si před ústa maximálně ruku, kterou se pak následně chytí nejbližšího madla. Jednoduchá, levná a účinná prevence - vyloučit tyto d..... ihned z dopravy, papírová kapesníky si mohou následně zakoupit na každém rohu.
Lenka Kočandrlová
7.3.2020 14:42
Já osobně nikam nejezdím,jen nakoupit, a sedím doma na zadku.Nemoci se nebojím,chřipku jsme neměla již asi 30 let,očkovat se nedávám,leda na tetanus,a i to už je těch 30 let...Zdá se mi,že se dělá příliš velký humbuk okolo covidu , já bych to nechala na matce Přírodě,však to nějak dopadne.Slabší kusy odpadají,tak už to chodí a mělo by se s tím počítat.Já tedy vždycky počítám nejdřív s nejhorší variantou čehokoliv,a když je to pak lepší,než jsme si myslela,tak mám radost,že to dobře dopadlo.
Svatava Páleníková
7.3.2020 13:34
Právě dnes jsem slyšela v rádiu, že je na ústupu chřipková epidemie, tedy "klasická" chřipka. Počet nakažených klesl na nějakých 1200 na 100 000 obyvatel. Kdyby to člověk přepočítal na počet obyvatel v ČR, dělá to cca 120 000 lidí. Já sama se bojím spíše této běžné chřipky, protože vždy, když ji chytím, má u mne poměrně těžký průběh. Ta ohleduplnost y měla platitobecně pořád, ale třeba nás současné problémy s koronavirem naučí lépe dodržovat hygienické návyky.
Marie Doušová
7.3.2020 10:14
Nemohu se k článku vyjádřit, protože přesně neznám skutečnosti, proč lékař šel pracovat. Ale vím , že je mezi námi hodně nezodpovědných lidí,ale to bylo a bude pořád.
Hana Rypáčková
7.3.2020 09:59
Myslím, že nechat plné stafiony a Matějskou pouť v provozu, divadla a kina, zábavy je stejně nezodpovědné jako nedodržet katanténu. Populismus světem vládne a hlavně peníze. Pořád ještě řáfí i obyčejné chřipky, nikdo nemá roušky...
Marie Faldynová
7.3.2020 09:06
Vždy budou pravidla dodržovat ti zodpovědní a nezodpovědní budou kličkovat. Nejen v situaci šíření infekcí.
Zuzana Pivcová
7.3.2020 08:26
Bohužel i v tomto případě platí to známé "Nehas, co tě nepálí". Jela jsem v městském autobuse na čtyřsedadlech a vedle mě si sedla matka a naproti dvě holčičky. Ta starší, tak 7 let, začala kašlat s pusou dokořán. Máti jí jen řekla: Co jsem ti povídala, že si máš zakrýt pusu. Holka však byla asi z těch dětí, které moc neposlouchají. Takže zakašlala opět odkrytě. A zase a zase. A vždycky se koukla na mámu, co tomu říká. Jako když zkouší, co si může dovolit. Měla jsem chuť jí jednu vrazit. No, to bych ale dopadla!
Věra Ježková
7.3.2020 06:39
Elenka to vyjádřila za mne.
Milan Sova
6.3.2020 22:12
Co mu taky měli říct jinýho? Byl v Grödnu, což je v Jižním Tyrolsku. Jižní Tyrolsko mělo v té době dva případy tedy podstatně méně než třeba Ústecký kraj ;-) Na druhou stranu Gröden a Badia jsou oblíbená střediska Italů a tak je třeba své chování upravit. Jenže vidím to tady dnes a denně, lidi jsou na dovolený a tak si užívají bez omezení :-(
Jana Šenbergerová
6.3.2020 22:03
Nejenže mohou, oni musí, protože jednali podle pokynů, které dostali. Do nich bych se určitě nenavážela.
Načíst starší příspěvky