Zachraň si, co můžeš

Zachraň si, co můžeš

11. 11. 2012

Chcete mít nějaký důchod a stále doufáte, že jej zařídí vláda? Dávejte jí peníze a čekejte, co vám z nich zbude. Pokud nic, tak se na ni nezlobte - snažila se. Překvapivě se to týká jakékoli vlády a dokonce jakékoli vlády na světě, ať je pravá nebo levá, přední, zadní či duhová. Prostě vlády se snaží. Jenže je rozdíl v jaké době. Kolem nás zuří ekonomická bouře, a to jak v Čechách, Evropě, Americe, či kam se kouknete. Země nic nesplácejí a jen si půjčují.

Když pluje loď do bouře, kapitán zavelí: "Připravte se každý jednotlivě a napište závěť". Když jde loď ke dnu, kapitán zavelí: "Zachraň se, kdo můžeš!"

Můžeme ovlivnit počasí a zastavit bouři? Můžeme samostatně svým rozhodutím ovlivnit zadlužování státu? To asi ne. Co ale ovlivnit můžeme, je naše hotovost. Částečně spořit do zlata a být připraveni na bouři, kdy bankovky ztrácejí hodnotu, které se prakticky nelze vyhnout. My Češi žijeme v sametu, a tak začínáme pozdě. Víte, jaké je nyní nějvětší riziko? Nezačít vůbec. Co udělat před bouří? Zachraň si, co můžeš. Hlavně měj i něco jiného než bankovky.

V bouři máš záchranný pás a až se bouře přežene, máš s čím začít. Dnes nestojí otázka, zda zlato ano nebo ne, ale kolik je mě osobně přiměřené. Zlato není jediné možné řešní, ale je naprosto jedinečné. Jeho jedinečné schopnosti v bouři jsou pro každého. Nemá národnost ani další bariéry. Je možné do něj spořit a zhodnotit své úspory lépe, než ve státem podporovaných spořeních ať již stavebních, penzijních či jiných, a to již od 500 Kč měsíčně. A hlavně není to bankovka. 

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Polášek
Zachraň si život www.co-nastenky.estranky.cz
Vlasta Vranovičová
Přijde mi dost trapné, když se někdo zaregistruje na i60 a snaží se tu "podnikat" nabízením produktů nebo služeb, které nejsou pro starší osoby výhodné.
Iva Trčková
Zkusím se zapojit do diskuse. Já osobně říkám investici do zlata ANO. Je otázka, kdo a kolik může pustit do tohoto obchodu. Všechno určitě ne. Ale část doporučuji také. Někteří investují do nemovitostí - ALE - s těmi jsou starosti - aby nechátraly, platit daně apod.... Do těch já už ne. Ukládat peníze? To není na jistotu. Někteří píší užívat si života. Souhlasím. Ale až dojdou finance na dno a nebude na užívání, může dojít k tomu, že nebude ani na nájem.... a pod mostem vzpomínat na krásné chvíle u moře nebo na horách..... No nevím.... Nějakou rezervičku by člověk měl přece jenom mít. Kdyby bylo nejhůř.... A zlato nikdy na nulu nepůjde - svou hodnotu neztratí. A současná situace s inflací mu hodně nahrává. Nemáte na zlatou cihlu? Můžete si ji kupovat po kousíčkách - prostým spořením jako třeba do stavebka. Tak to dělám já a jsem moooc spokojená. Každý se rozhoduje za sebe. A než bezmyšlenkovitě tento návrh odkopnete, doporučuji číst o investičním zlatě na netu. Kdo ho má, kolik a proč. Možná se budete divit :-) Přeji všem krásný den.
Jana Šenbergerová
Pak je tu ještě otázka, proč bych zrovna já musela přežít? Miluji život, ale nelpím na něm. Ne za každou cenu... K čemu bude přežití, když tu bude k nežití?
Zdenka Karumníková
firma ( zahraniční) která toto provozuje, má super byznys..možná to ani nevíte...zakoupíte zlato a víte jaká je prodejní cena? Potěší mne když odpovíte...já to vím ,ale nechci Vám do toho " žvanit ". Nikdy bych to tohoto nešla. Toť jen můj názor, třeba mylný. Sdělte prosím, za kolik jste nakoupil a za kolik můžete prodat. Zde je starší generace, která nezná MLM nechá se třeba " oblbnout" jako na předváděčkách"..to byste určitě nechtěl..očekávám Vaše vysvětlení a korektní odpověď... děkuji..sama dělám marketing, ale jen a pouze pro českého investora, kde vím, že se domluvím, ověřím identitu, s investorem osobně komunikuji.. Váš slogan , cituji " Když pluje loď do bouře, kapitán zavelí: "Připravte se každý jednotlivě a napište závěť". Když jde loď ke dnu, kapitán zavelí: "Zachraň se, kdo můžeš!"..proboha, kdo vám to vtloukl do hlavy ??? Zde jsme důchodci a ne investoři. Poraďte přivýdělek bez vkladů, na to všichni čekají.. ..já ho vím, ale nejsme zde inzerce .Odpovím pouze na dotaz. Díky, že tu je diskuze...přeji všem úspěšné dny, týdny i roky.
Zdenka Karumníková
Názor je to rozumný,ale !!! Krach ohlásí pekař,řezník, uzenář, dovozci...zlato vyměním za peníze,ale k čemu mi budou, když nebude zboží ? Peníze bych raději viděla v nemovitosti s pozemkem, neboť zde je bohatství. V boji o přežití si vždy dotyčný vypěstuje potraviny..je to dilema.
Marie Pudichová
I kdybych na to měla, zlato ani jiné cennosti si nekoupím. Pokud mi zdraví bude sloužit a nějakou tu korunu budu ještě mít, investuji to do cestování a fotografování a příjemných setkání. Pak dokud mi bude paměť sloužit, se budu kochat vzpomínkami. Ty mi nikdo nevezme ani z nich nemusím platit daně.
Jindra Šiklová
Asi též bouři nepřežiji jako paní Hana, protože také nemám za co si zlato koupit. A pokud přežiji, musím spoléhat pouze na bankovky z důchodu, který mi doufám vláda - stát nesebere. J.
Hana Šimková
Nemám za co si to zlato koupit a tak mi zbývá se v tom moři utopit. Závět nenapíšu protože nemám co odkázat. Je to tedy vlastně jednoduché. Bouři nepřežiju.
Olga Štolbová
Bohužel,záchranný pás nemám,své snubní prsteny jsem před pár lety proměnila za dovolenou na Kanárech a nelituju.O.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 8. týden

Tento týden si zahrajeme na školu. Vědomostní kvíz se bude týkat fyziky. Tak schválně, co všechno si ještě pamatujete ze školy?