Recept v nouzi
Foto: autorka

Recept v nouzi

27. 3. 2020

Na dnešek jsem si naplánovala uvařit oběd na téma Recept v nouzi, což jsem také udělala.
Ale! Už jsme snědli pohankovou polévku a byli v polovině dalšího chodu, když se Pavel jen tak mezi řečí zeptal: „Nechtěla sis to vyfotit?“ „Chtěla, ale zapomněla,“ vykřikla jsem.
Inu, co není v jedné hlavě, je naštěstí v druhé. Jen díky tomu vám mohu předložit, co jsem ukuchtila ze zásob, které mívám vždycky doma pro strýčka Příhodu.
Potřebovala jsem:
4 větší cibule
1 velký stroužek česneku
olej
konzervu hovězího masa /může být i vepřové/
malou konzervu rajčatového protlaku
špagety (2/3 balení)
sůl, worcester
Postup:
V rozehřátém oleji osmahnout na plátky nakrájený česnek, přisypat nahrubo nakrájenou cibuli a společně dusit pod pokličkou do měkka s občasným dolitím trochy vody, aby se to nepřipalovalo. Mírně přisolit a vmíchat protlak a následně přidat na kostičky nakrájemé maso. Z hovězího odstraním tuk. Z vepřového také, ale použiji ho třeba k večeři na chléb sypaný cibulkou. (Nezdravé, ale výborné.) Promíchám a dochutím worcestrem podle chuti. Raději nepřehánět.
Je možné sypat strouhaným sýrem nebo jen zelenou cibulkou.
My si k tomu většinou dáváme několik pouze opláchnutých listů ledového salátu.

Původně se vaří z čerstvého hovězího zadního a říkáme mu indiánské špagety. Proč? Inu, protože jsem se ho naučila vařit podle kamaráda, Indonésana, který s námi bydlel na koleji.

Zbylo nám i na zítřek.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Tak to by mi určitě chutnalo a dokonce bych to snad i zvládla připravit. :-D
Věra Ježková
Jani, ještěže jste doma dvě hlavy. Ať se vám daří. Špagety ráda. :-)
Jana Šenbergerová
Eliško, máš pravdu. Za pět minut mohl být talíř prázdný. A to jsem úplně zapomněla na tu cibulku.
Eliška Murasová
Jani, vypadá to chutně velmi, však si taky málem nevyfotila, jak si baštila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%