Střípky dne z "lavickyzosmicky"
Foto: autorka

Střípky dne z "lavickyzosmicky"

18. 4. 2020

Vysvětlím, proč takový název článku. Každý den se vydám někam na procházku, ale dnes jsem se rozhodla pro změnu. Posadila jsem se na lavičku u stanice metra Ládví a pozorovala cvrkot okolo.

Žádné hemžení lidiček a dětiček se nekonalo. Poloprázdné autobusy, tramvaje i metro, přestože byla odpolední špička. Do Alberta se nehrnuly davy lidí, nikdo nevláčel obtěžkané tašky. Prodej pizzy z okénka, v lékárně a drogerii pár zákazníků, soukromý pivovar Cobolis zavřený a já zjišťuji, že mi to vlastně začalo vadit. Ještě před dvěma měsíci jsem nadávala, že jsou všude fronty a pořád se na mne někdo mačká, strká a předbíhá.

A víte, že se na to opět těším? Už nebudu nervózní a nadávat. Budu šťastná, až se vše vrátí do starých kolejí a říkat si…. Ano, zvládli jsme to a všem za to děkuji!

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Novotná
Svět asi stejný nebude ani vztahy mezi lidmi, ale věřím že bude nalezena vakcína a že se vzpamatuje hospodářství státu. Doufám ,že se lidi naučí s rizikem viru žít, najdou cestu , jak existovat s hrozbou nemoci za zády.
Jindra Hubačová
Myslím, že se nevrátíme do normálu ani za rok, když vše poslouchám , tak nevidím světlo na konci tunelu, vím, že se to špatně čte a poslouchá, ale bude to tvrdá realita. Vir tady s námi bude a se musíme s ním naučit žít.Snad až se vyzkoumá a odzkouší vakcína, tak snad. Svět je jiný a bude jiný, musíme se s tím smířit!
Marie Novotná
Hezky jsi to popsala a nafotila.Autobusem jezdíme 3 ,,stálice".A že nemůžu vyjet jinam než do města,už mi taky vadí.Slepice a králíci už nechtějí poslouchat moje povídačky a tak se mooooc těším ,až tohle skončí. :-) :-) :-)
Alena Tollarová
Máš pravdu, už mě taky současný stav unavuje. Když jsem viděla z bezpečí auta, jak se vláček Švestkové dráhy plazí mezi kopečky Českého středohoří a sedí v něm dva lidi, tak jsem si řekla, že už snad blbnu, jak se mi chtělo vyskočit z auta a jet radši vláčkem.
Hana Rypáčková
Na ty pražské davy lidí se netěším, ale z této opuštěnosti měst a samoty mi už hrabe..Tolik výletů a poznávání v krásné jarní době je promarněno. V mém věku už i ztracený den je ztráta .
Eliška Murasová
Hani, taky vnímám ty skoro prázdné autobusy, v lese potkám daleko více lidí. Všechno je jinak, je to divné.
Jan Zelenka
Takový život těžce doléhá na psychiku. Relativně lepší to mají ti, co bydlí poblíž přírody. A kteří mají větší rodiny a mohou se scházet. Fotogalerie je výmluvná, až trochu depresivní.
Martina Růžičková
Bezvadná fotoreportáž :-). A obdobné pocity, jaké popisujete v článku, mám také.
Naděžda Špásová
Fotky jsou zajímavé a pěkné. Zapomněla jsem se kouknout. :-)
Soňa Prachfeldová
Lidé to berou vážně, je to zvláštní, vidět na fotkách takhle málo lidí v Praze. Hezky jsi nám to Hanko ukázala, až tam budou davy, už takový klídek na focení nebude. Už aby to bylo !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

18%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%