Eva Kopecká
27.6.2020 21:53
Půvabná básnička.....měli jsme ji na konci slabikáře v první třídě. Samosběr je fajn pro lidi, co zahrádku nemají....jsou ale známí, kteří člověka dokážou mírně řečeno nadzvednout....jako mě třeba dotaz mé známé. Ona má zahradu stejně jako já. Co tam pěstuje, nevím, ale asi nic, když mě navštěvuje s oblibou jen v létě. Takže při posledním hovoru se mě zeptala, zda jsem byla na samosběru. Já tam v životě nebyla, obě to víme....já si to umím vypěstovat, ona asi ne. Ano,nabízí se věta...jen prijeđ a natrhej si....neřekla jsem ji. Ony i ty hloupé jahody dají práci, než je člověk zasadí, zalije, okope, vypěstuje....nic nevyroste samo....co si budeme povídat.
Jana Šenbergerová
25.6.2020 15:31
My chodíme na jahody na balkon. Na knedlíky to sice není, ale pro radost je jich letos dost. Přestože si jinde žádné sami nesebereme, nemáme nedostatek, prodávají se u nás v polské zelenině. Dáváme si je k snídani, včera jsme měli jahodové tunely a zítra pču drobenkový koláč s jahodami. Ještě nějaké zamrazíme, až dojdou čersté, určitě přijdou vhod do knedlíků.
Alena Vávrová
24.6.2020 20:19
Sice mám nějaké jahody vlastní - tak akorát obden do pusy, ale letos jsem se k většímu množství jahod nedostala. Myslím tím našich, českých, abych si případně i nějaké zpracovala. Samosběr jahod v blízkém okolí není možný, nejblíž na Mělnicku. Ale ještě bych mohla zkusit zajet na nejbližší stanoviště prodejců ovoce a zeleniny. Namlsala jsi mne ;-)), jahody a jahodovou zmrzku i dřeň mám ráda .
Naděžda Špásová
24.6.2020 15:58
Letos jsme se na samosběr nedostali, ale jinak jsme každý rok někde byli. Mám ještě něco v mrazáku, tak mi to nechybí.
Dana Puchalská
24.6.2020 14:57
Samosběr jahod jsem absolvovala jednou. Ano, jahody jsou vynikající, mám je moc ráda. Pro nás je ale každý samosběr trochu z ruky.
Marie Ženatová
24.6.2020 13:07
Na samosběru jahod jsem byla v minulosti několikrát a to hlavně se střední třídou mého syna. Ale musím přiznat, že jsem si tam připadala jako otrok a že to snad až do konce brigády nevydržím. Ovšem když jsem se podívala vlevo, vpravo a viděla, jak všichni náruživě trhají, tak jsem to také v tom tempu zvládla.
Nevím, nevím, ale dnes ve svém věku už bych skutečně asi dobře při samosběru neobstála.
Jana Kollinová
24.6.2020 13:01
Titulek voní radostí, kdy jsme na zahradě sklízeli jahody. Nevyžadovaly tolik "práce" jako pěstování brambor, ale jejich užitek byl sladký, byť krátkodobý ve srovnání s užitkovostí sklizených brambor, jablek, zelí. Období jahod byl sladký bonus pro samopěstitele.
Eva Mužíková
24.6.2020 12:31
Jitko, krásně jsi sběr přiblížila. Také by mne tato akce lákala, nikdy jsem samosběr neabsolvovala.U nás nyní po těch deštích prodávali na trhu jahody hodně zablácené, ale lidi je kupovali i tak... Dostala jsem na ně právě chuť, zítra si zajedu do města...
Jitka Hašková
24.6.2020 11:52
Na samosběry nemohu, záda neslouží. Jahody si kupuji v jahodárně ve Vraňanech. Jsou úžasné, letos jsem jich měla 3 kg. ani jednu jsem nemusela vyhodit a všechny jsem je postupně snědla syrové.
Anna Potůčková
24.6.2020 11:22
Chodím každoročně na tyto samosběry. Nasbírám si krásné jahody bez případné hniloby.
Načíst starší příspěvky