Jitka Caklová
18.8.2020 17:39
Mezi doporučením a nařízením (povinností) je propastný rozdíl. Jsem ta poslední, kdo by měl výhrady, nebo vyvolával nenávist proti někomu, kdo se dobrovolně rouškou chrání, tak proč je tomu v opačném případě. Je velká škoda, že do koncepce nesmí mluvit skuteční odborníci.
Petr Dvořák
18.8.2020 17:00
Opět ta nekoncepčnost a zmatenost našich zaměstnanců, které si platíme, to jest ministrů a vlády. Jak správně píše v dnešním úvodníku Neviditelného psa Ondřej Neff: "Plošně nikdy, takže od prvního. Plošná hygienická opatření vyloučil premiér Andrej Babiš, takže budou zavedena od prvního září."
Hana Řezáčová
18.8.2020 16:33
Roušky zdraví fyzické nepoškozují. Co lékaři u operací? Některé trvají třeba 6-8 hodin. Teď jsou chirurgické roušky papírové (20 let? - přesně si nepamatuji), dřív byly plátěné a sterilizovaly se ... Taky si pamatuji, že bylo doporučení nosit roušky nějaký čas po příchodu z porodnice na kojení ... Jistě se tady najdou pamětnice :-) Žádná jsme se necítila omezována ani tělesně ani duševně ( nebo, že by se s maminkami manipulovalo?)... Možná to bylo přehnané - dnes se při kojení již nepoužívají (pokud nemá maminka rýmu apod.), ale rozhodně to nikomu neuškodilo ...
Martina Růžičková
18.8.2020 15:27
Rouška je to nejmenší, co mohu pro sebe a lidi kolem v této situaci udělat. Nelibuji si v ní, ale beru to jako nutnost. Jako Pražák se s ní v tramvaji cítím lépe. Takže v ní cestuji už nyní, kdy je to v povrchové dopravě dobrovolné.
Jitka Caklová
18.8.2020 15:00
"Naši páníčkové" (převzato z RINGu) s námi cvičí, jak jim vyhovuje. Oddaná poslušnost se vymstí. Stačí si s "otevřeným hledím" vyslechnout tento rozhovor a odpovědi na dotazy řadových občanů. https://www.youtube.com/watch?v=nJL_9p8hhQA
Ján Zábranský
18.8.2020 14:18
Roušky poškozují zdraví fyzické, no hlavně duševní. Roušky jako povinnost se stávají nástrojem manipulace.
Hana Řezáčová
18.8.2020 12:42
Roušky jsou to nejjednodušší opatření, jen s trochou nepohodlí, a vše může být otevřené, vše fungovat ... Kdyby je všichni poctivě nosili, plus dodržovali trochu odstupy a základní hygienu, tak virus zakrátko "chcípne hlady" ...
Jitka Caklová
18.8.2020 12:39
Corona,virus nezmizí, stejně jako neporučíme větru dešti. Nařízení budu respektovat, ale necestuji, bydlím v domku se zahradou, zajít do místního krámu stačí jednou týdně, tak co. Za rok bude mít celá řada nespokojenců s čímkoliv, úplně jiné starosti.
Eva Flachsová
18.8.2020 11:57
Každý si přejeme aby corona virus zmizel..Víc nez roušky mi vadí izolace lidi, zavírání hranic,ničení ekonomiky ..Je nás dost co máme např.rodinu za hranicemi,trvalý pobyt ve více zemích,práci...
Roušky-např. ve Vídni již měsíc povinné v obchodech,metru ..V Médiích ,TV nevidíte "naříkače" kteří protestují proti nařízení jak v Česku.....
Má osobní zkušenost:Dlela jsem nyní v nemocnici v Jižních Čechách,na lůžkové chirurgii..Lékařské kapacity,veškerý personál roušky nasazené celou směnu...Sestřičky se pohoršovaly že na ambulance -dětské a jiné chodí k ošetření pacienti bez roušek-prý Pražáci...A na pokoj kde byli tři pacienti,návštěva pacientky po těžké operaci-bez roušky..Upocená obtloustlá "dáma ", protestující ,pohoršená že má mít roušku..Tak si to přeberte....
Růžena Břendová
18.8.2020 10:43
Já také souhlasím se znovuzavedením nošení roušek. Je mi nošení také nepříjemné, ale je potřeba se chránit a to nejen sebe, ale i ostatní kolem nás. Pokud se budeme chovat všichni zodpovědně, snad koronavirus porazíme.
Načíst starší příspěvky