VANDA Blaškovič
15.10.2020 14:57
Všichni si pamatujeme, jak Babiš naprosto diletansky a nevhodně zasáhl " Jsem trochu v šoku z toho, co vypadlo z Ministerstva zdravotnictví. Vůbec se mi to nelíbí.Používám selský rozum a plno věcí mi hlava nebere." Tehdy premiér Andrej Babiš odmítl záměr zavést od září roušky povinné například v MHD, obchodech, školách nebo v restauracích. Těch 14 dní nyní tragicky chybí!!! V té době ještě nás lehkomyslně utěšoval, že situace není vážná, že není žádná krize a máme se věnovat raději "zahrádkám".....pane premiére, převezměte jasnou odpovědnost za svoje nekompetentní nařízení, které způsobily to, co nyní žijeme.
Margita Melegova
15.10.2020 10:22
Vazeny pane Vacha, mate v rukavu plan na lepsi reseni tak honem do televize a predneste ho verejne, tech kritiku jsem slysela uz dost ale zadny neprisel s ucinnym resenim, vsechny staty nahlizi k tem druhym jestli tam nahodou nemaji lepsi napad jak zamezit sireni covidu.
Věra Ježková
15.10.2020 10:21
Madlo, děkuji za zajímavou informaci. Ale bude nám to nejspíš k ničemu.
Josef Borecký
14.10.2020 22:02
... a Kdo by v tè nové vlàdě měl být ? Piráti? ODS ?
Madla Znadrazi
14.10.2020 21:57
Jen tak pro informaci
Trestní zákon -
§ 152 - Šíření nakažlivé lidské nemoci
(1) Kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
(2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,
b) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek,
c) poruší-li takovým činem důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona, nebo
d) způsobí-li takovým činem těžkou újmu na zdraví.
(3) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 těžkou újmu na zdraví nejméně dvou osob nebo smrt.
(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 smrt nejméně dvou osob.
(5) Příprava je trestná.
Jana Mesarčová
14.10.2020 21:53
Pane Vácha, mne Váš článek nepobuřuje. Děkuji za pohled osobitý, něco na něm je.
Marie Foltýnová
14.10.2020 20:35
Ćetla jsem všechny komentáře k článku a plně se všemi souhlasím.Ono se dobře kritizuje.Projev p. Prymuly se mi nezdál pohřební,ale ta opatření o kterých mluvil jsou potřebná,když jsou někteří lidé neukáznění,
Růžena Kuželková
14.10.2020 20:09
Ještě jednou se sem vracím.Přečetla jsem si příspěvky a mám dojem,že p.Vácha chtěl "nadzvednout a utéct".Nebo.že by si rovněž přečetl odezvy na svůj příspěvek a co takhle nám dát vědět,co mu z toho vyšlo??!!! Děkuji.
Růžena Břendová
14.10.2020 19:56
Kde jste byl, pane Vácho, v březnu, kdy to tady začalo? Kdyby jste se vládě a ministru zdravotnictví nabídl, tak bychom tady neměli zcela jistě problém nyní. Je s podivem, jak někteří dělají ze sebe chytráky, jak Covidu rozumí a zatím nerozumí ničemu. Každý rozumný člověk, ať se mu to líbí nebo nelíbí, dodržuje nařízení. Také mi vadí roušky, ale nosím je, to je to nejmenší, co můžu udělat. A pan ministr Prymula, když napsal, že budou lidi umírat, tak tomu věřte. Lidé umírají stále, ale není nutné, a věřte, ani žádoucí, aby to bylo kvůli koronaviru. Navíc mě baví výroky Fialy z ODS, že vláda to nezvládá, že to udělali špatně, to se jim nepovedlo a blablabla... Po bitvě je každý generál a Fiala se ani nesnažil dodat své "zaručeně dobré rady", jak postupovat v této situaci. Kritizovat dovede každý, bohužel.
Eva Braunová
14.10.2020 19:10
Také jeden co všechno zná a všechno jen kritizuje,už jste zapomněl jak všichni řvali,pusťte NÁS do světa,rozvolněte to.Sledujete pane Vácho i jiné státy jak to tam funguje,že roušky nosí pořád a pokuty a né malé za nenosení roušek. Co vůbec chcete.
Načíst starší příspěvky