Martin Vrba
22.12.2020 20:33
Já se očkovat určitě nechám a děkuji všem, kteří se očkovat nechtějí, dostane se na mne dříve a jejich neúčast pomůže vyřešit nekonvenčně důchodovou reformu. Vidíte, že na všem si vždy najdu něco pozitivního. :)
Věra Halátová
22.12.2020 19:35
Ale nemusím! Bude to dobrovolné, nebo ne?
Věra Ježková
22.12.2020 16:57
Jehly mi nevadí, včetně odběru krve. Po operaci jsem dokázala i bodnout se do břicha. Očkovat se ale nenechám. Nenechala jsem se ani proti chřipce.
Lenka Kočandrlová
22.12.2020 13:28
Nesnáším jehly,očkování,odběr krve...Raději si počkám,až bude něco na vyšší úrovni,mezitím si budu žít v klidu a nebudu se cpát mezi lidi,tak jako dosud. Když už jsem slyšela o následcích po očkování,tak více odborníků sdělilo,že může potom bolet hlava,zvýšit se teplota a další podobné příznaky,které vymizejí za různě dlouhou dobu - za 24 hodin,ale i za několik dní....
Věra Lišková
22.12.2020 09:57
Nejsem odborník, ale vakcína proti covidu neobsahuje celý virus, jen jeho část. Tu bodlinku z povrchu viru, kterou působí na lidskou buňku, aby se dostal dovnitř a mohl se namnožit. Pokud se imunitní systém naučí ji rozpoznat a zničit, je vyhráno. Jak to bude účinné, ukáže čas.
Milan Pepo
22.12.2020 08:47
Pane Mračku, tady nejde o rychlost. Třeba očkovací látka proti pravým neštovicím byla ,,vyvinuta" tak, že ... Teď doufám, že se nespletu. Roku 1796 anglický lékař Janner použil sušené strupy kravských neštovic a škrábnutím do kůže to poprvé vyzkoušel. Tady jde spíš o rychlost získání různých povolení, certifikátů atd. Tedy především o peníze ( jak jinak v dnešní době). Proto ta rychlost farmaceutických firem. Proto to znevažování vakcín konkurence i když princip jejich výroby je v podstatě stejný. Jde jen o přídavné látky, které oslabený virus udrží po určitou dobu v použitelném stavu a aby právě tyto látky neměly vedlejší účinky. Bez obav z těchto přídavných látek je už ,,bezpečnější" chytit slabší dávku přímo od nemocného. :-)
Rostislav Mraček
22.12.2020 07:51
To já bych se očkovat nechal, Ale! Zdá se mi, že protilátka byla vyvinuta podezřele rychle. U jiných to trvalo roky. A tak mám obavu, že jde výrobcům vakcíny jen o peníze.
Marie Novotná
22.12.2020 06:54
Co člověk ,to názor. Informace zajímavé ,ale očkovat se nedám. pokud to člověk v sobě má a očkováním mi přidají ....děkuji nechci. Vidím to denně,co tento virus s lidmi dělá a ještě si ho dobrovolně nechat naočkovat ?
Danka Rotyková
21.12.2020 22:37
I když jsem alergička, chci se dát očkovat, a to co nejdříve. Jiný způsob navrácení se k cca normálnímu životu nevidím. Je to pořád levnější, než se neočkovat a pak zatěžovat zdravotnictví složitým léčením. To si u nás stále hodně lidí neuvědomuje.
Milan Pepo
21.12.2020 22:27
Nejsem odborník, abych tady zabředával do rádoby ,,odborných" diskusí. Nicméně k očkování proti covidu to beru selským rozumem. Vzhledem k věkové struktuře čtenářů těchto stránek lze předpokládat, že každý z nás byl v dětství očkován proti obrně, opakovaně tetanu ad. Vakcína je v podstatě laboratorně ,,vyrobený" oslabený virus na který si zdravý organismus po vpravení do těla vytvoří imunitu. Podotýkám zdravý. Ani proti chřipce vás lékař nenaočkuje pokud jste například zjevně nastydlí, nebo jinak zdravotně oslabení. Takže se domnívám, že není třeba mít z očkování strach. Samozřejmě se může vyskytnout alergická reakce s případnými negativními důsledky. Otázka je v jakém procentu. A pak co z toho odpůrci očkování a zastánci různých konspirací udělají. Příklad. Bude se očkovat sto lidí. U devadesáti bude reakce naprosto bezpříznaková. U devíti se objeví slabé zdravotní problémy např. zvýšená teplota. A u jednoho bude prudká negativní reakce, třeba proto, že má nějaké jiné chronické, nebo akutní zdravotní problémy. Samozřejmě, že odpůrci zdůrazní právě tento případ. Takže je k tomu třeba přistupovat s rozumem. Pokud nemám zdravotní problémy a můžu to případně prokonzultovat se svým praktickým či odborným lékařem, tak nevidím důvod proč se nenechat očkovat. Jinak nepředpokládám, že tu někdo vyrukuje s protiargumentem vpravování čipů do těla a podobnými nesmysly. To už by nebyl problém imunologický, ale psychiatrický. ;-)
Načíst starší příspěvky