Pozor, vakcína. Aneb proč lidé věří dezinformacím a riskují životy
Manželé Uğur Şahin a Özlem Türeci. Vědecký pár, který stojí za vývojem nové vakcíny. FOTO: wikimedia.org

Pozor, vakcína. Aneb proč lidé věří dezinformacím a riskují životy

22. 12. 2020

Vakcínu proti covidu ještě nemají vyzkoušenou a už by to zkoušeli na nás. Vakcína vyvíjená na univerzitě v Oxfordu změní lidi v lidoopy, protože laboratoře pracují s virem vyskytujícím se u šimpanzů. Vakcínu si zaplatil Bill Gates, aby nás zotročil. Tyto poplašné zprávy kolují internetem a lidé jim věří.

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(4.3 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Pavla Beranová
Nejsem žádným příznivcem konspiračních teorií, ale tenhle článek je jen jedna velká reklama. Sice se tváří, jak vyčerpávající informace podává, ale co že jsme se to vlastně dozvěděli? Tak bravo, někdo to prý testuje, někdo prý deklaruje účinnost a nebude ze mě šimpanz. Ok. Tak a teď bych prosím chtěla vědět to pro mne důležité. Jak dlouho budu chráněná, ví to vůbec někdo? Proč se o tom nepíše? Prodělala jsem kovid, k čemu je ta vakcína dobrá, když mám pravděpodobně protilátky? A nebo možná nemám, ale proč se na ně neplánují před očkováním testy? To jako budou do všech bez rozmyslu rvát vakcíny hlava nehlava třeba i několikrát ročně? A když jsou ty vakcíny tak bezpečné, proč se odpovědnosti za ně výrobci předem zřekli? To už jsme opravdu přestali hrůzou přemýšlet?
Iva Pathova
Skvělé, konečně někdo napsal srozumitelný vysvětlující článek o vakcínách. Nechápu, proč takové články nevycházejí aspoň jednou týdně. Konspiračních teorií proti očkování je mnohonásobně více. Gratuluji úžasným Tureckým vědcům. Je pro mě nová informace, že se podíleli na výzkumu. Proč se o tom vůbec nepíše?
Jaroslav Gabriel, sr.
Přesvědč bábu, dědka! Proč mi to celé připomíná tu vulgární politickou kampaň? Kuře bude radit slepici nebo kohoutovi? Snad mám při svém věku a vzdělání něco v hlavě. Už Baťa říkal, že dobré zboží nepotřebuje reklamu. Další asociaceí - teleshoping, či dokonce "šmejdi"? "Auto mělo absolutní přednost". To je fakt bomba největší! Tak akorát pro lidi ducha matného. Absolutně nedůvěryhodné, jako celá ta kampaň, proti lidem. Podobné jako elektroauta na baterky. Víte, proč si ho nikdy nekoupím? Nechci, aby mi shořela garáž, dům a půl ulice k tomu! A nikdo vám pak nic nedá!
Evička Eva
To raději umřu než se nechat očkovat!!!!!
Hana Řezáčová
Pěkně, srozumitelně napsaný článek, snad některé váhavé přesvědčí ... Bránil se někdo očkování proti pravým neštovicím, TBC atd.? Ne, bralo se to jako záležitost moderní medicíny, "zázrak", který zachraňuje životy. Jistě ještě mnozí z nás pamatují ve svých rodinách příbuzné umírající na TBC, děti na záškrt nebo postižené po obrně ... Veškeré vědecké výzkumy jdou v dnešní rychlé době rychle, jak technické tak i medicínské - a pokud se do takových výzkumů nasypou miliardy, jako teď do vakcín na covid, tak si myslím, že není překvapivé, že se vakcíny podařilo vyvinout v poměrně krátkém čase ... Zkoušky na dobrovolnících se nijak neošidily a očkování může začít ... Myslím si, že jiné cesty není - je to můj názor a očkovat se nechám, čím dřív, tím líp.
Věra Ježková
Oldo, nevysvětlím to ani sobě. Nenechala jsem se očkovat proti chřipce, nenechám se tím spíš proti covidu. Poplašné zprávy mě neděsí, protože je nečtu.
Radek Mrázek
Takových radoby odborníků co něco píšou je plná republika a každý má tu svoji zaručenou pravdu. Léky a vakcíny se testují leta a tady mají za měsíc vakcínu, která je zaručeně proti covidu. Tyhle bláboly si fakt mohou nechat pro lidi kteří nemají šanci věřit tomu co si mohou logicky odůvodnit. Chápu lidi co nemají na výběr, ale nechápu lidi, kterým nic není a přesto jako já jsem infikován a přesto pracuji a funguji. Nevidím důvod, proč si mám nechat dávat pochybnou vakcínu.
Soňa Prachfeldová
Pane Čepelko, výborně napsáno , myslím, že v zájmu každého z nás je zůstat zdravý, než žít s omezením a bát se, kde to chytnu. Samozřejmě, každý se bude rozhodovat sám za sebe. Já do toho půjdu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Článek je velmi dobře napsaný a líbí se mi jeh srozumitelnost, která je důležitá právě v dnešní těžké době. Hodně jsem zvažovala zda ano či se nechat očkovat. Dnes jsem shodou okolností navštívila svého prak.lékaře a po rozmluvě s ním se rozhodně očkovat nechám a to o nejdříve - tedy pokud to bude možné. Chci žít ještě nějaký čas plnohodnotný život, proto jdu po Novém roce na operaci kyčelního kloubu, chci cestovat, mám spoustu rozdělané práce, vnoučata a žít s pocitem strachu zda se nakazím nechci. Tak dík za článek, který hodně objasňuje a informuje. Znám Vás osobně a věřím vám.
Jan Zelenka
Pane Čepelko, je to názor proti názoru. Dal jste si s tím práci. Ale já zatím jsem schopen uvažovat svou hlavou a k tomu podobné články nepotřebuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%