Já s přítelkyní maminky. FOTO: archiv Věry Ježkové
Jak jsem se mýlila
21. 3. 2021Když jsem byla hodně mladá, měla jsem podivné představy o stáří. Asi jako mnozí jiní. V mých 15 letech byl pro mě poměrně starý člověk již třicetiletý. Natož rodiče a prarodiče. Přitom jsem v té době i o pár let později kult mládí neprožívala.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
21.3.2021 12:55
Já jsem brala stáří tak, jak přicházelo. Při každém větším výročí jsem si říkávala :"Ještě to jde:" a říkám si to pořád."
Anna Potůčková
21.3.2021 12:18
Myslím, že takto se nás v dětských a mladých letech mýlila většina. Hezký článek k úvaze.
Jan Zelenka
21.3.2021 12:06
Dítě vnímá svět po svém. Záleží na tom, co dostane ve své genetické výbavě, ale hlavně na rodičích a výchově. Já jsem o tom nijak zvlášť nepřemýšlel, bral jsem jako samozřejmé, že život se vyvíjí a že jednou taky budeme staří. Ale spíš, než úvahy o životě nás zajímaly naše toulky po Ovčíně, karty, později holky a pivo. Pěkná úvaha, Věrko.
Jitka Caklová
21.3.2021 11:42
Jó mládí, to byly časy. Když jsem v pětadvaceti byla těhotná a chodila každý měsíc do nemocnice vylehávat svého potomka, skamarádila jsem se tam s o deset let starší sestřičkou a po večerech jsme hrály kanastu. Když jsem ji potkala v civilu a měla na sobě šortky, říkala jsem si taková stará a šortky..... Když jsme měli 25 let po základce sraz spolužáků, tak vysokoškolsky vzdělaná holka přišla v kostýmku, sukni 10 cm nad kolena, "no to byla hrůza". A když jsem v padesáti, coby štíhlá, opálená blondýna, oblečená do bleděmodrých šortek s bolerkem, jela na kole Favorit ulovit chlapa, byla jsem taková kočka, že neodolal. Jsme spolu třiadvacátý rok a ani jeden z nás své volby nelitujeme ♥
Soňa Prachfeldová
21.3.2021 11:27
Mládí mládí, říká se tomu mladá duše, která se teprve rozhlíží, učí se. Také jsem to tak měla. Čas spěje dál, v mnohém člověk pobere rozumu, i když v srdci i v uvažování je pořád mladý. A zase by to ti mladí nechápali, tak jako kdysi my. Vše se opakuje.
Libuše Křapová
21.3.2021 11:07
Jo jo, Věrko :-) Byly jsme mladé a trochu hloupé , on nás nakonec čas dostihl a poučil :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA