A co dál..
FOTO: Pixabay

A co dál..

17. 5. 2021
už je tu zas ten pocit zamračené oblohy
 přes pálící slunce
číšník s vynuceným úsměvem nabízí slast
 v očekávání tučného výdělku
rádoby ikony zírají ze zdi
 tupé pohledy na kyvadlo hodin
  vlezlá hudba
   cinkání příborů
    mlaskání spokojených

pane vrchní platím
  a ten smutek mi zabalte sebou
Moje poezie
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
I takové dny jsou. Dalibore, není dobré vláčet smutek sebou domů, byť zabalený. Je to schránka chmur, toxická přítomností ve Vaší blízkosti. Vyjděte do lesa, na zahradu nebo k řece, obsah urny smutku rozptylte po větru, nadechněte se a vnímejte krásu kolem Vás. . :-)
Jan Zelenka
Dalibore, život mívá občas schizofrenní tvář. Ale slunce, byť schovává za mraky, jednou přece jen vyjde. Moc pěkný a výstižný text.
Jitka Caklová
Není včera, ani zítra, pro mě je důležité "teď" a to je stále, ať prší, nebo svítí Slunce. Jaké si to právě teď dělám, takové to mám.
Elena Valeriánová
...a ten smutek mi zabalte sebou, pár slov a přesto tak hluboký symbol této doby.
Soňa Prachfeldová
Pane Dalibore, občas smutním také, ale jsou i hezké chvíle. Divný svět nevyřešíme, on jednou odejde sám.
Dalibor Polanský
Paní Soňo, zatrpklost ne, jenom smutek nad tím divným světem.
Soňa Prachfeldová
Také neodolám, vejdu, přečtu a je mi trochu smutno, protože z těchto slov cítím smutek, snad i zatrpklost.
Zuzana Pivcová
To A co dál? je pro mě bohužel hodně osobní. Těm spokojeným to však ze srdce přeji, ať ta spokojenost pramení z čehokoliv.
Dalibor Polanský
Děkuji Vám za hezkou odezvu. Má poetika je zřejmě těžší k chápání, což je vidět i z menšího počtu hodnocení. Zřejmě tady není moc lidí, kteří by se chtěli ponořit do mého snového světa. I když každá z básní má základ v reálném požitku. Píšu jenom o tom, co prožiji a co se okolo mně děje.
Irena Mertová
Perfektně vyjádřená nálada :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%