Alena Velková
6.6.2021 18:28
Máte hezké plány a věřím, že je budete uskutečňovat déle, než 7 let :-)
Václav Soukup
5.6.2021 16:37
To není její případ. Nebere si od nikoho peníze, protože tvrdí, že by v takovém případě přišla
o tento dar. Vykládá jen za lahev dobrého vína lidem, které doporučili její přátelé.
Lenka Kočandrlová
5.6.2021 16:16
Když se někdo příliš upne na podobný výrok,tak se mu může stát,že opravdu ten "předpovězený" rok nepřežije....Já si myslím,že tyhlety kartářky,věštci a podobně jen hádají a jelikož jsou obvykle dobrými pozorovateli lidí,tak dost odhadnou,co komu říct. Většinou jsou to všeobecné kecy,ale mají způsob,jak podat jen náznak a podle reakce osoby pak doplňovat,co se očekává. Viz mentálista např.Já jsem stará nevěřící Tomáška,mně těžko někdo oklame nebo mi našeptá nesmysly.
Jan Zelenka
3.6.2021 18:11
Václave, tím já se vůbec nezabývám. A kartám nevěřím. K tomu vašemu limitu mi zbývá už jen pár týdnů. Vyznávám filosofii francouzského učence Descarta, který napsal - cogito, ergo sum - myslím, tedy jsem. A tak se snažím existovat. Potěšil jste mne s Merlotem. Právě ho mám ve sklence vedle počítače. Tak na zdraví a alespoň na 90!
Martin Vrba
3.6.2021 17:50
Pane Soukupe, dělat si plány na 7 let? To i komunisté měli jen pětiletky. Já si životní plány dělám jen každé ráno, když se probudím na tento svět, a to jen, co si udělám k snídani, k obědu a co bude k večeři, tak to se mi zdá už troufalé, tak to si počkám, až když tady budu ještě i v pět. :)
Eva Kopecká
3.6.2021 17:28
Pane Soukupe, máte sportovní a zároveň rozumný přístup a nadhled. S Vašimi názory na toto období života se i já ztotožňuji. Přála bych všem, kdo si tu své odpracovali, aby prožili ty roky v penzi tak, jak si představují.
Jedna věc jsou tedy plány, druhá věc okolnosti.
Stane se, že přijde někdy rodinná kletba v podobě nemoci a člověk přehodnotí svůj dosavadní přístup k životu. Tak i velice drsná zkušenost dokáže člověka nakopnout trochu jiným směrem. Jsou nemoci, před kterými by každý zavřel dveře a zatarasil je. To si člověk uvědomí, jak je fajn být na světě, i když nás čeká jen to stárnutí zrádné. Co se dá nádherně zvládnout, když víme, jak...
Václav Soukup
3.6.2021 16:38
Dneska si otevřu láhev dobrého merlotu a připiju Vám všem na zdraví za Vaše krásné komentáře. Kdo ví, co bude za 7 let, události " letí " rychleji než kdysi. Nechat si vykládat
z karet délku života byla " blbost , házím to za hlavu " a ještě jednou díky !
Soňa Prachfeldová
3.6.2021 16:28
Pane Soukupe, zřejmě už se držíte svých předsevzetí a konáte pro vás jen příjemné věci, budete spokojený, vyrovnaným, ničím se neužírajíci, dožijete se ještě více moudrých let.
Jitka Caklová
3.6.2021 16:04
Teď jsem si přečetla, co píše Irena 08:55, tak to už hezky dlouho přesluhuji. A jelikož jsem si, jak jsem psala v článku, loni přetočila tachometr, tak se ty 103 dožiji.
Jitka Caklová
3.6.2021 15:42
Pane Soukupe, to jsme na tom úplně stejně, hlavně s tou kontroverzností na tomto portálu :-) :-) :-), ale pouze s tím rozdílem, že mně z jara, před mými šedesátinami, 43 let nakukala kukačka. A to jsem byla střízlivá. Za těch dvanáct let se toho už mnoho událo a když tomu věřím, tak za těch zbývajících 31 se určitě ještě uděje. A co já vím, třeba mi v těch 103 ještě nějaký pátek přikuká :-) :-) :-). Každý jsme strůjcem svého štěstí.
Načíst starší příspěvky