Chorvatsko je zemí fialové levandule. Jak už u své fialové psala Blanka Lazarová, fialovou fotit je obtížné. Ne vždy to, co oči vidí fialově, vidí stejně i foťák. Krásnou fialkovou levanduli vyhodnotí jako bledě modrou, fialový ručník u pláže vidí jako švestkově modrý a fialkové listeny bugenvily jako růžové. Každopádně, i když jsem zpočátku moc fialové neviděla, přece jen jsem spoustu fialové zachytila. Mám na to vycvičený fototým. Oko zbystří fialovou. Pokyn nohám zastavit. Ruce vzít foťák a zaměřit. Oko zkontrolovat focený objekt. Prst zmáčknout spoušť. Oko pak v počítači snímek zkontrolovat a buď prstem klik na íčko nebo klik do koše :-)
Foto: autorka
Chorvatská fialová
17. 7. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
17.7.2021 20:54
Helčo, opět jsi nám předložila moc krásné fialové fotografie.... Děkuju... Pozdravuj moře a Vandu.... :-)
Alena Švancarová
17.7.2021 19:23
Omiš a Makarská ,Biokovo.olivy.Moře ach moře....živý to organizmus.
Jarmila Komberec Jakubcová
17.7.2021 15:23
Vůni levandule mám spojenou s Chorvatskem. Vždy si odtud vozím levandulový olejíček. Mám ráda Omiš a Makarskou. Snad jednou navštívím i ostrov Hvar, o kterém jsem už tolik slyšela. Dík za milé postřehy.
Blanka Lazarová
17.7.2021 15:18
Moc pěkné fialové postřehy. Jsem ráda, že si někdo taky zkusil fialovou barvu. Je pravda, že si teď víc všímám barev, hlavně v přírodě. A objevila jsem hodně fialových kytek, které jsem dřív nevnímala. Chorvatsko mám taky moc ráda, tak si to úživejte, " co to de ".
Zuzana Pivcová
17.7.2021 14:11
S Marcelou jsme se zrovna u jedné luční kytky dohadovaly, já kategoricky tvrdila, že je fialová, ona, že je spíš modrá. Hlavně, že byla hezká. V Chorvatsku musí být barev!
Soňa Prachfeldová
17.7.2021 13:48
Hezké kliky a dokonce až tak daleko. Děvčata užívejte si slunce a vodu, také u vás tolik prší ?
Jitka Hašková
17.7.2021 13:41
Také problémy s barvami, že je foťák vidí jinak než já. Helčo, udělala jsi hezký výběr.
Martina Růžičková
17.7.2021 12:33
Foťáky tuto barvu opravdu neumí příliš věrohodně zachytit. O to více je třeba pochválit bezva fialová fota z Chorvatska :-)!
VANDA Blaškovič
17.7.2021 10:34
Toho fialkového baráčku jsem si ani nevšimla. No jo, Helča, to tady projede všude. Hlavně na tom kole buď opatrná!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu