Pojďte se mnou na slavnosti
Foto: autorka

Pojďte se mnou na slavnosti

13. 8. 2021

Pojďte se mnou na slavnosti. Jak už moje foto dne prozradilo, byla jsem na slavnostech, a to historických.

Při pohledu na plakát, který zve na Historické slavnosti ve Zruči nad Sázavou, mi bleskla myšlenka - co takhle se jet podívat, vždyť mám volno. Předpověď počasí byla příznivá, a tak se stalo .

Již v deset hodin se seřadilo několik různě uniformovaných vojínů, dámy v dobových šatech, většinou s paraplíčkem, žongler Filip a vlajkonoši, Za zvuků dobové hudby prošel průvod městem až do zámecké zahrady.(U vstupu, při placení vstupného, jsme se prokázali dokladem o očkování - kdo neměl, měl možnost se nechat zdarma otestovat ve stanu.) Stany s různými dobrotami, výrobky z vosku – prostě trhy se zbožím domácí výroby.

Moderátor Zdeněk Vrba zahájil slavnost představením hostů a program začal. Dobovou hudbu střídaly taneční skupinky, a to ne ledajaké. Švejk Šraml – oficírská kapela se Švejkem coby moderátorem a zpěvákem v jedné osobě. TŘEHUSK - TŘEbaňská Hudební Skupina ,MARIANE - Soubor historického tance Mariane s vedoucí paní Kasnerovou .Ta sama tyto šaty šije. IRIS – tyhle tanečnice nám ukázaly swing či charleston, a to denní i večerní šaty a tance .

Celé odpoledne se neslo v duchu dvacátých let.

A jako tečka programu vystoupily RANGER S- PLAVCI .

Tady je něco málo ze slavností.

Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Díky za prima fotoreportáž ze zajímavé akce :-).
Alena Vávrová
Tak toto bylo hodně zajímavé!
Soňa Prachfeldová
Mám ráda historické slavnosti, dobové oděvy, atmosféra je hezká i fotky.
Jan Zelenka
Moc hezké. Podobnou parádu jsem zažil v Kralupech, při odhalování Švejkovy lavičky. Dobové uniformy a dokonce i střílení.
Naděžda Špásová
Tam bylo asi veselo, hlavně, že nepršelo. :-)
Jitka Hašková
Úžasná slavnost. Děkuji.
Daniela Řeřichová
Děkuji za zprostředkování hezkého zážitku.
Zuzana Pivcová
To musel být zábavný program a celkově moc hezký den.
Alena Tollarová
To je dobře, že už se zase mohou konat podobné slavnosti. Taky bych se určitě šla podívat. Já se těším na zářijové Historiky v Roudnici.
Jaroslava Handlová
Pozvání jsem přijala, rádo se stalo. Byl to pěkný den. Jen jsem Ti trochu zacláněla na fotce v 9:40. Můžeš mě tam z toho pravého rohu klidně vyříznout, abych nenarušovala historický záběr.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

19%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%