Zahrada Vysočiny, Žirovnice
Foto: Jaroslava Handlová

Zahrada Vysočiny, Žirovnice

18. 8. 2021

Tentokrát vám nepřiblížím žádnou soukromou, zámeckou, ani jinou zahradu. Půjde však o výsledky práce pěstitelů a šlechtitelů květin, ale také ovocnářů, zelinářů a včelařů. Jejich nejlepší výpěstky jsou k vidění v interiérech zámku v Žirovnici 14. – 18. srpna 2021

O tu nádheru, kterou jsem tam viděla, se s Vámi ráda podělím aspoň několika pořízenými fotografiemi. Autoři oné obdivuhodné krásy květin mi snad prominou, že efekt mého fotografického snažení pokulhává za tím jejich uměním, a čtenářům tak poskytuje jen zlomek pravého prožitku.

Organizátorem akce je Základní organizace Českého zahrádkářského svazu ze Žirovnice. Pojmenování jejich mezinárodní výstavy, s více jak dvacetiletou tradicí, jsem si vypůjčila do názvu článku. Pro upřesnění musím doplnit, že v uvedeném termínu se zde představují hlavně mečíky a jiřinky. Nechybí však působivá aranžmá i z dalších rostlin.
Jste-li milovníky květin a různých kulturních akcí, a tu výše zmíněnou již letos nestihnete, pak vám mohu prozradit termíny i další místa konání výstav, pořádaných organizacemi ČZS. Pokud je již nemáte zaznamenány, podívejte se zde: 

Zámek v Žirovnici však stojí za to navštívit i jindy. O jeho pozoruhodnostech i okolí bude jiný článek. Zatím se můžete podívat na fotogalerii dříve, než půvab květin uvadne.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Moc hezké,květiny - pastva pro oči.
Soňa Prachfeldová
Jarko moc jsi mě potěšila tak krásnými květinovými snímky.
Martina Růžičková
Pastva pro oči!
Marie Seitlová
Krásné kytky, jsem ráda, že jsi se s námi podělila.
Anna Potůčková
Krása Jarko! Mám květinové výstavy ráda.
Alena Tollarová
To je živé krásy!
Alena Vávrová
To je pokoukáníčko pro milovnici květin, děkuji za sdílení ♥ .
Jaroslava Handlová
Pokračuji v děkování, Naďo, Maruško, Dano, Vlaďko, mám radost, že Vás výstava potěšila./// Maruško, někam se určitě zase vydáme společně - jen najít den, vyhovující pro obě :-)
Vladislava Dejmková
Mečíky mám moc ráda, tady na fotkách je krásná přehlídka všemožných barev a odstínů.
Dana Puchalská
Jaruško,to je krása. Děkuju za zprostředkování.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%