Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jana Jurečková
2.6.2022 14:01
Pěstujeme dýni hokkaido. Nejraději máme polévku. Já mám svůj recept. V malém množství vody s kouskem masoxu povařím dýni, pak pomixuji. Zvlášť uvařím kořenovou zeleninu s cibulí. Zahustím pyré z dýně. Osolím, dochutím muškátovým květem. Místo smetany dávám asi 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc. Variantu s jablky neznám ale vyzkouším. Díky.
Alena Vávrová
19.9.2021 23:39
Dýni hokkaido miluji na všechny způsoby.
Eliška Murasová
18.9.2021 21:22
Vypadá to naprosto skvělá mňamka. Polévku dělám také jednodušeji, ale z jablky zkusím někdy zapéct. Díky!
Marie Měchurová
18.9.2021 15:07
Zrovna dnes jsme měli také dýňovou polévku. Dělám ji trošku jinak - na kostičky nakrájím dýni a mrkev, nechám osmažit na cibulce, povařím s vodou nebo s vývarem a rozmixuji. K tomu opečené krutony a lžičku kysané smetany. Těch způsobů na přípravu je víc, ale chutnají všechny. Zkusím ten Váš první recept, určitě si pochutnáme. Děkuju.
Martina Růžičková
18.9.2021 09:00
Lákavé fotky i recept!
Jana Šenbergerová
17.9.2021 14:49
Omlouvám se, nechala jsem se unést polévkou, ale to se tohoto vašeho receptu netýká. Také při zapékání používám více surovin a různých druhů koření.
Jana Šenbergerová
17.9.2021 14:43
Na dýni hokkaido nedáme dopustit. Kdykoliv máme možnost, vaříme ji na různé způsoby. Polévku dělám velmi jednoduchou, maximálně pět ingrediencí mi stačí k uvaření výborné krémové. Ta vaše je nepochybně také moc dobrá, ale pro mě příliš "přeexponovaná". Pečená také nemá chybu a kombinovat se dá s kdečím.
Zuzana Pivcová
17.9.2021 10:51
Dýňovou polévku mám moc ráda, i když je jednodušší než ta Vaše nabízená. Díky.