Městečko Side v Turecku
FOTO: autorka

Městečko Side v Turecku

1. 10. 2021

Městečko Side má 18. 000 obyvatel. Je to velmi oblíbené letovisko se starými antickými památkami na pobřeží Středozemního moře, nazývané Turecká riviéra. Na tomto poloostrově jsou i velmi staré domy s obchůdky a uličkami, dominantou je velký římský amfiteátr.

Nachází se 75 km jižně od milionové Antálye, kam jsme přiletěli z Brna v neděli 26. září 2021 a už po cestě jsme se trochu víc seznámili - v naší skupince nás bylo celkem 15. Zde nás čekala naše delegátka a s ní jsme odjeli minibusem do našeho hotelu Sun Beach Park, kde jsme měli zajištěno vynikající ubytování s all inclusive.

Počasí nám příznivě přálo, moře bylo teploučké a jen jeden den jsme si víc užily vlny, kdy se nedalo v moři plavat, ale spíše jen "poskakovat..." I večerní procházky byly hezké a městečko nás lákalo jak svými půvaby i historií, tak i velikou možností nákupů.

Druhá část města Side se sestává z desítek nových velkých hotelů podél pobřežní západní pláže, do centra města Side jsme měli 1 km. Název Side je odvozen od místního pradávného pojmenování pro granátové jablko - granátové marhaníky se vysazují do parků a mezi poli rostou jako plevel. V celém městečku je hodně zeleně s rozkvetlými a nádherně pestrobarevnými květy, tak jako kolem celého pobřeží.

Naše cestovní kancelář nám zajistila i minibus, který nás odvezl z Boskovic do Brna na letiště a po návratu zase zpět, což bylo pro nás vynikající řešení a moc za ně děkujeme.

Celý 8denní pobyt v Side jsme si dokonale užili, dobře se poznali a určitě budeme všechny rády na toto naše krásné prodloužené léto u moře dlouho a velmi rády vzpomínat.

Protože jsem už psala už více o Turecku před 2 roky - tak dávám i odkaz na tento první článek i fotografie.

cestování
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Pro Helenku P. Helenko i v Side jsou lidé skutečně velmi uctiví, vstřícní a i při svém podnikání velmi vřelí - sama jsem to poznala...
Marie Ženatová
Pro Alenku T. Alenko Side je skutečně moc hezké a nezapomenutelné...
Marie Ženatová
Všichni moji milí známí i neznámí, moc vám děkuji za dobrá slova...
Helena Přibilová
Z Turecka znám pouze evropskou část, a to zejména Istanbul, kam jsme před lety cestovali autem. Místní lidé na nás zapůsobili svojí vřelostí a zároveň podnikavostí. Také nám tam velmi zachutnalo jídlo.
Alena Tollarová
V Side jsem byla dvakrát a pořád si slibuji, že se tam vrátím. Doufám, že se zadaří. Moc se nám tam líbilo.
Zuzana Pivcová
Někdo říkal, že v Turecku je snad víc antických památek než v Řecku, ale já už do této ciziny nepoletím. Tak jsem alespoň ráda za Tvůj příspěvek, děkuji.
Jan Zelenka
Bohužel, Turecko jsme nestihli. Side znám pouze z vyprávění kamarádky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%