Obrázky z cest - HORY
FOTO: Blanka Lazarová

Obrázky z cest - HORY

6. 12. 2021

Hory – odedávna nás fascinují. Někteří s nimi dokonce soupeří. Chtějí je pokořit, vyhrát nad nimi. To ale není možné. Člověk může na horu tak akorát vylézt a stanout na jejím vrcholu. Nad přírodou nelze vyhrát. A taky proč?

Chápu, je to výzva. Ale je to hlavně o tom, překonat sám sebe a svoje limity. Ráda jsem se dívala na filmy o horolezcích, přečetla nejednu knihu. Dnes ale spíš obdivuji tu krásu přírody.

Do hor jsem jezdila víc v zimě než v létě. A jak vás asi napadne – za lyžováním. Prošlapané Alpy tedy rozhodně nemám. Jednak nejsem vytrvalostní typ, moc toho nevydržím a turistika pro mě byla málo akční. Teď už je to ale zase trochu jinak. Chodit po horách mě baví, jen ty kilometry nejde polykat tak, jak bych chtěla. A protože se mám ráda, tak se snažím svoje tělo poslouchat. Přece jenom ho ještě nějaký ten pátek budu potřebovat.

A lyžovat budu letos asi zase jenom u televize. Koronavirus řádí jako tajfun. Ach jo.

A tak se pojďme na ty kopečky aspoň podívat a zavzpomínat.

fotografování hory příroda
Hodnocení:
(4.9 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Blani, fotky jsou nádherné, děkuji. Pohledy z hor znám spíše z léta, kdy jsme s manželem cestovali po Norsku, Švýcarsku a Rakousku, ale vždy s pomocí lanovky. Jsou to nezapomenutelné zážitky.
Alena Tollarová
To je krása! Pár těch míst jsem taky viděla, ale moje fotky z té doby nejsou ke koukání. Hned bych jela. Vlastně hned ne, v létě :)
Dana Puchalská
Moc krásná galerie fotografií z hor. Já mám ráda hory i v létě. Lyže jsem ze zdravotních důvodu už vyřadila. Byly doby,kdy jsem chtěla vylézt na každý vrchol hor,ale to už je dávno.
Vladislava Dejmková
Tyhle fotografie určitě stojí za shlédnutí. Také už jsem dospěla k tomu, že na hory se radši dívám někde z tepla domova.
Marie Měchurová
Hory miluju. Měla jsem to štěstí pár dvoutisícovek vylézt. Na některé, jako třeba ve Švýcarsku, mě vyvezla lanovka. Pohled z vrcholu každé hory je nezapomenutelný. Moc hezké fotky.
Daniela Řeřichová
Blanko, jedním slovem nádhera. Sugestivní fotografie, jako bych byla s tebou. A díky za vzpomínku na Luzern, jezdívali jsme v létě.
Vlasta Ledlová
Nádherné fotky. Děkuji za sdílení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.