Obrázky z cest - HORY
FOTO: Blanka Lazarová

Obrázky z cest - HORY

6. 12. 2021

Hory – odedávna nás fascinují. Někteří s nimi dokonce soupeří. Chtějí je pokořit, vyhrát nad nimi. To ale není možné. Člověk může na horu tak akorát vylézt a stanout na jejím vrcholu. Nad přírodou nelze vyhrát. A taky proč?

Chápu, je to výzva. Ale je to hlavně o tom, překonat sám sebe a svoje limity. Ráda jsem se dívala na filmy o horolezcích, přečetla nejednu knihu. Dnes ale spíš obdivuji tu krásu přírody.

Do hor jsem jezdila víc v zimě než v létě. A jak vás asi napadne – za lyžováním. Prošlapané Alpy tedy rozhodně nemám. Jednak nejsem vytrvalostní typ, moc toho nevydržím a turistika pro mě byla málo akční. Teď už je to ale zase trochu jinak. Chodit po horách mě baví, jen ty kilometry nejde polykat tak, jak bych chtěla. A protože se mám ráda, tak se snažím svoje tělo poslouchat. Přece jenom ho ještě nějaký ten pátek budu potřebovat.

A lyžovat budu letos asi zase jenom u televize. Koronavirus řádí jako tajfun. Ach jo.

A tak se pojďme na ty kopečky aspoň podívat a zavzpomínat.

fotografování hory příroda
Hodnocení:
(4.9 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Překrásné snímky z hor - díky!
Alena Vávrová
Také hory miluji, ač v zimě jsem byla max. v Krkonoších a Jizerkách, a to na běžkách. Fotky jsou moc krásné, díky za sdílení. Chtěla bych na vlastní oči vidět Dolomity, v Alpách a v Tatrách jsem už párkrát byla.
Dana Kolářová
Parádní snímky.
Marie Seitlová
Blanko, tvé fotky jsou úžasné. Také mám ráda hory, pohledy z vrcholků jsou nádherné.
Danka Rotyková
Krásné, jako z poslední dovolené na horách ve 2019. A proto se těším na další rok, i když nevím, co mne do té doby potká. Hory jsou tím nejlepším místem pro relaxaci. A tu si určitě lidé po pandemii zaslouží.
Věra Ježková
Blanko, krásné fotky. Akční moc nejsem a nebyla jsem ani v dobách, kdy to slovo ještě nebylo moderní. Hory mám ráda, ale nevyhledávala jsem je cíleně. Okouzlena jsem byla Alpami i Tatrami. Moje někdejší kamarádka se přihlásila do horolezeckého kroužku, aby tam našla potenciálního manžela. Na žádnou horu v životě nevylezla. Manžela našla, posléze se rozešli.
Zuzana Pivcová
Jsou to krásné snímky. Naposled jsem viděla zasněžené Krkonoše v lednu 2017. teď už asi jen tak do hor nepojedu, natož v zimě.
Jitka Hašková
Díky za krásné fotky hor.
Irena Mertová
Krásné fotky krásných hor...
Jana Šenbergerová
Hory miluji, ale ty zimní znám jen z dálky nebo zprostředkovaně. S lyžemi jsem se moc nekamarádila a běžky jsem proháněla jen v našich končinách. Vaše fotografie jsou nádherné. Oceňuji váš prozíravý přístup k zimnímu sportování i k epidemiologickým podmínkám. Kamarád obojí podcenil. Už ho nikdy nepotkám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%