Toulky zimní krajinou
Foto: autorka

Toulky zimní krajinou

14. 12. 2021

Pohled z okna to je krása, všude slunce září,

nazuji si teplé boty, jdu překonat stáří.

Na hlavu kulicha, pod bundu vestu,

musím se nabalit na delší cestu.

Zalovím v chladničce, k šunce kus sýra,

k zdolání Jizerek musí být síla.

Při jízdě v MHD procházím zkouškou,    

naštěstí všichni jsou chráněni rouškou.

Stačí půl hodiny a už jsem v cíli, 

mé kroky sněhovým královstvím pílí.

Svůj malý foťáček od oka nedám, 

na íčko ráda tu nádheru předám.

Chumelí se chumelí, vločka stíhá vločku a na střeše za komínem přeříz kocour kočku..

Zdraví vás velice, v cíli  zdravá a živá Bertice:)))

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Evi, nestačím se divit. Procházka, příroda, verše, dobrá nálada, fotky a v neposlední řadě zvířátka. ......Máte můj obdiv. Bravo. :-)
Anna Potůčková
Evi krásné fotky a super básnička. Ty jsi se snad také básníkem narodila!!!!
Jitka Hašková
Kouzelná procházka v Jizerkách. Všechna ta místa mám prochozená na běžkách - Maliník, Bedřichov a okolí až Josefova Dolu a do Jablonce. Děkuji za připomenutí.
Martina Růžičková
Veselé veršování + toulky zasněženou krajinou + hezké fotky = pro mě moc fajn spojení. Díky :-)
Zuzana Pivcová
Bertice, jsem ráda, že je tu po čase zase Tvůj turistický humor. No, ještě že jsou naši kočičí sourozenci kastrovaní. Protože i tam by choutky byly :-D
Vladislava Dejmková
Krásná zima na fotkách umocněná vtipným veršováním. Moc se mi to líbilo!
Jana Jurečková
Kouzelná fotečka i báseň. Škoda, že sníh pomalu taje.... Děkuji moc.
Alena Vávrová
Tak já se na to koukla už v noci a nejprve mne rozesmál ten "kočičí verš" - to, co má na mysli Irča, to znám, ale tohle nikoliv! A potom ty fotky - ty mne "hodily" do mě známých míst, byla jsem tam mockrát, v zimě, v létě. Moc děkuji, Evko.
Eva Mužíková
Ireno, však já ho také znám, ale jaksi jsem si jej použít netroufla. I když, co je na pořádném poškrábání neslušného:))) Hele Ty Martine, za ty báby Tě určitě " pochvala" nemine....
Martin Vrba
Jo – jsem rád, když slyším, když se báby nevěnují jen přízemním válkám žabomyším a při pohledu na kocoury k věcem vyšším zatouží alespoň na chvíli si na sebe obléknout za komínem ten cizí kožich kočičí. Mňauu:)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%