Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Dana Puchalská
14.12.2021 21:36
Věrko,napsala jsi moc hezkou úvahu. A já Ti za ní děkuju.
Hana Polednová
14.12.2021 20:48
Věru, hezké. Z ohně mám respekt. Nepříjemná podívaná byla i pro mne, když jsme sledovali z okna požár Veletržního paláce. Hrůzostrašná podívaná byla na protější dům, kde hořel byt ve třetím patře. A proto mám nejraději ohýnek venku na chalupě, kdy sedíme okolo a pozorujeme ty kmitající plamýnky. A také v pokoji, když praská v kamnech suché dřevo. I svíčky doma zapaluji, jen pokud je mám pod kontrolou a sedím v blízkosti.
Věra Ježková
14.12.2021 20:25
Moc vám děkuji. :-)
Anna Potůčková
14.12.2021 19:02
Hezky jsi to Věrko napsala. Zrovna minulý týden jedna ze známých chovatelek od maltézáčků díky adventnímu věnci málem vyhořela. Naštěstí to odneslo jen některé vnitřní zařízení.
Naděžda Špásová
14.12.2021 18:11
Věrko, ohně se bojím, ale svíčku zapaluji denně. Když jsme tady v paneláku bydleli pár let, tak nám začalo hořet v dětském pokoji. Naštěstí byl manžel ještě doma, podruhé v domě hořelo pod námi, paní v garsonce si topila plynovou bombou a ráno v pět hodin začalo hořet, naštěstí se sem hasiči dostali včas, ale paní to nepřežila. Takže před ohněm mám respekt.
Jitka Hašková
14.12.2021 16:41
Mooc hezky sestaveno a napsáno, jak to Věra umí. Mám ráda spíše táboráky a ohníčky na opékání buřtů, ohně v kamnech nebo v krbu, jenom svíčky v bytě moc nemusím.
Martina Růžičková
14.12.2021 16:20
Moc hezké vyznání ohni, který jako každý živel dokáže pomáhat i ničit.
Blanka Lazarová
14.12.2021 15:42
Mám ráda oheň, ale i vodu. Vydržím na ně jen tak koukat a koukat. Jako třeba na chalupě u krbu jsme měli houpací křeslo. Ideální. Docela mi to chybí. A pak táboráky s kytarou, to mám taky moc ráda. Díky Věrko za pěkné zamyšlení.
Václav Soukup
14.12.2021 15:39
Sledování ohně v kamnech nebo v krbu je často zajímavější než TV program. V lidském mozku dosud zřejmě existují vzpomínky na pradávnou dobu, kdy oheň zamenal holé přežití !
Zuzana Pivcová
14.12.2021 15:37
Ačkoliv jsem ohnivé znamení Beran, tak na oheň se dívám spíš v modifikované podobě - třeba západ slunce. Také jsme jako děti zažily v Lomnici požár chalupy jednoho pána, který prý někdo úmyslně založil (něco jako ve filmu Hoří, má panenko). Maminka oheň, též jako Beran, milovala, a měla ráda indického básníka R. Thákura, který o něm často psal. Díky, Věrko.
Načíst starší příspěvky