Dvojitá srdíčka
Foto: autorka

Dvojitá srdíčka

18. 12. 2021

Linecká srdíčka: 45 dkg hl. mouky, 10 dkg ml.cukru, 22 dkg másla, 3 žloutky - vše zpracujeme a mírně pečeme

Nepečená srdíčka: 50 dkg ml. cukru, 4 dkg másla, 1 žloutek, 4 dkg kakaa, 6 dkg vlašských ořechů, zaděláme rumem, vyválíme na asi 0,4 cm silný plát, vykrajíme srdíčka

Postup: Upečená linecká srdíčka potřeme lehce marmeládou, přtiskneme nepečená srdíčka a do druhého dne necháme vyschnout. Na druhý den polejeme čokoládovou polevou (já polevu nanáším štětečkem) a ozdobíme dle vlastní fantazie.

Jen dodám, že tato srdíčka naše děti milují od útlého dětství a dělám je každoročně ve větším množství. 

recepty Vánoční soutěžení 2021
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Už jsem si zkopírovala recept,díky Aničko jsi šikulka.
Granda Nekonata
ňam :-)
Zuzana Pivcová
Krásné cukroví, umělkyně Aničko, musím si ale nechat zajít chuť. :-D
Věra Ježková
Aničko, jsou krásná a jistě i moc dobrá. :-)
Jana Šenbergerová
Ách! Aničko, to je krásná dobrota. Také budu opisovat. Je s tím jistě hodně práce, ale výsledek stojí za to.
Hana Polednová
Aničko, ty jsou! Jsi šikulka a hned jsem si uložila recept. Děkuji.
Rostislav Mraček
Předevčírem jsem si na vás vzpomněl! Pomáhal jsem s přípravou sádlových knoflíků a tak nám to šlo, že povídám: Pásová výroba. Jak ve Všetulech! Pro neznalé - Všetuly jsou část Holešova s továrnou na cukrovinky Sfinx. A paní Potůčková tam kdysi pracovala.
Anna Potůčková
Jen dodám, že recept je od manželové maminky, která jej měla od své tchýně, která vařila v klášteře. Takže recept dědí snachy :-) Dokud jsme bydleli po naší svatbě u manželových rodičů, tak jsme vařili, pekli v jedné kuchyni společně. A později manželova mamka nám dala návrh... Já jako vyučená kuchařka prý budu vařit a ona nakupovat na to vaření suroviny. Takto to fungovalo téměř 2 roky, než jsme se odstěhovali do vlastního panelového bytu, který dostal manžel od svého zaměstnavatele. Tehdy se nám nejlépe šetřilo :-). Manželova mamka měla srdce ze zlata.
Alena Švancarová
Aničko máte to krásné a já si zapíši recept.Musí to být dobré cukroví.
Soňa Prachfeldová
Mňamky vypadají úžasně, také vyzkouším , ale až po vánocích, třeba v únoru, budeme slavit zase narozky a nový kolotoč oslav začne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%