Úvodní foto: autor
Kam vedou naše cesty?
5. 1. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
5.1.2022 22:23
Má životní cesta je rovněž hodně klikatá, samá zatáčka. A za každou tou zatáčkou změna. Ale nerada se ohlížím. jsem spíše zvědavá, kam mne zavede příště. I když - už by těch zatáček nemuselo být až tolik.Ta současná, poměrně rovná, mi docela vyhouje :-) Díky za článek, Honzo :-)
Soňa Prachfeldová
5.1.2022 21:31
Hezké vyznání o životních cestách. Žádné nelitujme, všechny přispívají k našemu sebepoznávání , někdy k žalosti, ale jistě více k radosti. Krásné je, když sebemenší cestička vede k našemu srdci a máme z ní radost.
Zuzana Pivcová
5.1.2022 21:19
Děkuji, Jendo, já to znám celé, jen jsem si nemohla vzpomenout na autora. Verše jsem řekla jako své kredo při někdejší oslavě padesátin v práci svým kolegům.
Jan Zelenka
5.1.2022 19:57
Zuzko, ty verše napsal Fráňa Šrámek, báseň se jmenuje Uprostřed cesty.
Ať cesty nikam nevedou,
tys po nich šel a šel jsi rád,
těch cest se nesmíš, nesmíš ptát,
snad není cest, jen lidé jdou
a jedna z hvězd je vždycky tvou
a z té ti zazní odpověď,
až přestaneš se ptát...
Jan Zelenka
5.1.2022 15:48
Milé dámy, děkuji za vaše ohlasy. Mé životní cesty ještě zdaleka nekončí, končí pouze ty cesty skutečné, cesty po světě. Pokud existují přátelé a tvůrčí invence, je pořád pro co žít.
Věra Ježková
5.1.2022 14:34
Jendo, hezky jsi téma uchopil. Písničku PS znám. Je o učitelce Josefíně, která jde s dětmi městem. Občas těmi slovy zahajoval praktická cvičení z ruštiny na fakultě můj oblíbený učitel. Kolem své hlavy necestuji. Někdy do svého nitra.
Zuzana Pivcová
5.1.2022 14:12
Ač cesty nikam nevedly, tys po nich šel a šel jsi rád........už jsem zapomněla, kdo z našich novodobých básníků to napsal. Měla jsem hlavně po listopadu hodně cest - soukromých a služebních, ale pro mě je důležitá má životní cesta. které se nechci zpronevěřit až do cíle.
Granda Nekonata
5.1.2022 13:37
moc hezký článek... jak říká Jack Keroac „Žijte, cestujte, riskujte, děkujte a neomlouvejte se.“
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA