Setkání Íčkařů na sv. Hostýně
FOTO: autorka

Setkání Íčkařů na sv. Hostýně

24. 1. 2022

Jak už bylo zmíněno na hlavním chatu, plánuje se setkání ve dnech 11. - 13. května 2022. Setkání by se mělo konat v našem Zlínském kraji a v regionu podhostýnském.

Hlavní organizátorkou by byla a prakticky už je Majka Měchurová, já jí jen ráda pomůžu, sama organizační typ moc nejsem.

Zatím je domluvený jeden nocleh přímo na sv. Hostýně, v poutním domě č.3. Zde je k dispozici celkem 82 lůžek v jedno, dvou a třílůžkových pokojích. Ceny za ubytování, co jsem zjistila na netu, jsou tyto: Jednolůžkový: 1-2 noci 450 Kč, 3 a více nocí 400 Kč. Dvou-třílůžkové: 1-2 noci 400 Kč, 3 a více nocí 350 Kč. K ceně je nutno připočítat poplatek obci, který činí 10 Kč/osoba/noc. Pro ubytované je k dispozici parkoviště v blízkosti poutních domů. Informace pro ty, kteří by jeli autem: Povolení k výjezdu na Svatý Hostýn je nutno vyžádat v dostatečném předstihu při objednávání noclehu a při vlastním výjezdu ho pak mít vyplněné s sebou. Tyhle informace naleznete pak v odkazu, který na konci článku bude přiložený. Stravování zatím vyřešené není, to by se řešilo později. 

Během pobytu bychom navštívili určitě město Holešov, kde je spousta památek, jako je zámek a jeho nádherná podzámecká zahrada, 2 kostely, židovský hřbitov a také by se navštívilo město Kroměříž. I zde ja spousta zajímavostí. Nejznámější je zámek a jeho zahrada a Květná zahrada.

Co se týká sv. Hostýna, tak je to nejznámější moravské poutní místo. Nachází se v nadmořské výšce 736 m.n.m. Je to národní kulturní památka, která za ni byla prohlášena v r. 2018. Bazilika nese jméno Nanebevzetí Panny Marie. Určitě bychom nevynechali křížovou cestu  Dušana Jurkoviče s mozaikami Jano Köhlera, rozhlednu a pohled na větrnou elektrárnu, která slouží hlavně pro potřeby tohoto poutního místa. Říká se, že všechny cesty vedou do Říma, zde v podhostýnském kraji vedou všechny cesty na Hostýn. Turisticky je to velmi zajímavý kraj, nebot je tu spousta možností si někam vyšlápnout.

Na závěr Vás všechny s Majkou prosíme, abyste všechny své připomínky, nápady a náměty směřovali k tomuto článku. Naším přáním je, aby se Vám setkání líbilo, měli jste na co vzpomínat a abychom se všichni pobavili a zapomněli na své každodenní starosti

Pokud by někdo chtěl zjistit více, tak vkládám odkaz přímo na stránky sv.Hostýna https://www.hostyn.cz/home.htm. Základní informace jsem čerpala z https://cs.wikipedia.org/wiki/Host%C3%BDn 

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Hlásím dva zájemce, sebe a manžela. Prosím o jeden dvoulůžkový pokoj.
Naděžda Špásová
Bude to určitě zajímavé, ale termín v týdnu je pro nás nemožný a hlavně je to pro nás hodně daleko. Hezky si to užijte. :-)
Marie Novotná
Prijedeme v pondělí 9 a 12 odjezd. Tak se uvidíme snad všichni. V pátek musím být doma.diky za všechny průběžné informace
Anna Potůčková
Pokud se to posune, tak ti co by tam chtěli strávit 3 noci tak b tam mohli spát od úterý, tzn 10.,11. a 12.5. Řádové sestry by to chtěli mít nahlášeno do konce týdne dle toho, co jsem mluvila s Majkou ráno po telefonu
Dana Hošková
Hlásím se předběžně (jednolůžák). Snad se mi podaří vyřešit hlídání psa. Pro Vlaďku D.: pokud mi to vyjde, pojedu vlakem z Pardubic.
Hana Rypáčková
Hlásím se na jednolůžák kvůli Elišce na všechny noce co jdou. Přijedu asi později nebo o den dříve... Pokud psa dovolí. Myslím, že mohou..
Alena Tollarová
Tollarovi se hlásí na 2 noci, dvoulůžák s parkovným.
Blanka Lazarová
Také si rezervuji jednolůžkový pokoj. Termín akceptuji.
Daniela Řeřichová
Jsem srozuměna i s pozdějším termínem a prosím o rezervaci jednolůžkového pokoje. Moc se těším.
Marie Měchurová
Mužeme to posunout na středu 11.5. a čtvrtek 12.5. - potom je to obsazené. Pátek už je bez noclehu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.