Setkání Íčkařů na sv. Hostýně
FOTO: autorka

Setkání Íčkařů na sv. Hostýně

24. 1. 2022

Jak už bylo zmíněno na hlavním chatu, plánuje se setkání ve dnech 11. - 13. května 2022. Setkání by se mělo konat v našem Zlínském kraji a v regionu podhostýnském.

Hlavní organizátorkou by byla a prakticky už je Majka Měchurová, já jí jen ráda pomůžu, sama organizační typ moc nejsem.

Zatím je domluvený jeden nocleh přímo na sv. Hostýně, v poutním domě č.3. Zde je k dispozici celkem 82 lůžek v jedno, dvou a třílůžkových pokojích. Ceny za ubytování, co jsem zjistila na netu, jsou tyto: Jednolůžkový: 1-2 noci 450 Kč, 3 a více nocí 400 Kč. Dvou-třílůžkové: 1-2 noci 400 Kč, 3 a více nocí 350 Kč. K ceně je nutno připočítat poplatek obci, který činí 10 Kč/osoba/noc. Pro ubytované je k dispozici parkoviště v blízkosti poutních domů. Informace pro ty, kteří by jeli autem: Povolení k výjezdu na Svatý Hostýn je nutno vyžádat v dostatečném předstihu při objednávání noclehu a při vlastním výjezdu ho pak mít vyplněné s sebou. Tyhle informace naleznete pak v odkazu, který na konci článku bude přiložený. Stravování zatím vyřešené není, to by se řešilo později. 

Během pobytu bychom navštívili určitě město Holešov, kde je spousta památek, jako je zámek a jeho nádherná podzámecká zahrada, 2 kostely, židovský hřbitov a také by se navštívilo město Kroměříž. I zde ja spousta zajímavostí. Nejznámější je zámek a jeho zahrada a Květná zahrada.

Co se týká sv. Hostýna, tak je to nejznámější moravské poutní místo. Nachází se v nadmořské výšce 736 m.n.m. Je to národní kulturní památka, která za ni byla prohlášena v r. 2018. Bazilika nese jméno Nanebevzetí Panny Marie. Určitě bychom nevynechali křížovou cestu  Dušana Jurkoviče s mozaikami Jano Köhlera, rozhlednu a pohled na větrnou elektrárnu, která slouží hlavně pro potřeby tohoto poutního místa. Říká se, že všechny cesty vedou do Říma, zde v podhostýnském kraji vedou všechny cesty na Hostýn. Turisticky je to velmi zajímavý kraj, nebot je tu spousta možností si někam vyšlápnout.

Na závěr Vás všechny s Majkou prosíme, abyste všechny své připomínky, nápady a náměty směřovali k tomuto článku. Naším přáním je, aby se Vám setkání líbilo, měli jste na co vzpomínat a abychom se všichni pobavili a zapomněli na své každodenní starosti

Pokud by někdo chtěl zjistit více, tak vkládám odkaz přímo na stránky sv.Hostýna https://www.hostyn.cz/home.htm. Základní informace jsem čerpala z https://cs.wikipedia.org/wiki/Host%C3%BDn 

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Mohu se ještě přihlásit na Hostýn? Mohu vzít kamarádku? Do kdy závazně? Děkuji za informace.
Květuše Pinkasová
Objednáváme 2 noci v dvoulužáčku s Pepou 11.-13.5. a těšíme se na vás všechny moc♥ ♥
Jarmila Komberec Jakubcová
Hani R. ani já bych z Plzně nemohla být do 10.hodin v Holešově. Jedu z Plzně a neměla bych na tento čas spojení. Vyřešila jsem to tak, že má zajištěné ubytováni v hotelu Tancl na jednu noc t.j. přijedu tam odpoledne 10.5. a ráno 11.5. přijdu na setkání účastníků.Proto pak mám objednané ubytování až od 11.-12-5 (dvě noci) v Hostýně a ráno 13.5.(pátek) odjedu zpět do Plzně.
Anna Potůčková
Honzovi R. už jsem na chat redakce psala, aby to datum upravil. Chápu, že celé vlákno číst s přibývajícími komentáři se číst nikomu nechce
Hana Rypáčková
Kdo stíhá přijet 11. do 10 hodin, tak dobrý. Kdo nestíhá ( já) jede 10. A 12.je celodenní program a 13. se jede domů. Proto jsou 2 denní a třídenní pobyty. Kdo to má blízko stíhá program 13. Já ne a ubytuji se jinde do neděle, abych si kraj užila. Cesta mi trvá 8 hodin. Ten datum v článku by měl někdo z redakce upravit..Je matoucí.
Anna Potůčková
nebo to psala Majka S. nechce se mě to dohledávat
Anna Potůčková
Heli, Hanka P. psala, že by to pro Vás byla divočina.
Helenka Vambleki
Už jsem z toho taky jelen. Protože bohumínská akce končí 9.5., stíháme přijet 10.5. - ale pokud jsou oficiální dny setkání 11.-13.5, tak prosím prodloužit ubytko ještě o jednu noc=10.-13.5=3 noci dvolůžák...a snad jsem vše pochopila správně
Anna Čípová
Pokud zdraví dovolí, přijedeme za vámi, ale nepožadujeme nocleh.
Hana Rypáčková
Díky. Přespím jinde..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.