Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Hana Rypáčková
24.6.2022 07:15
Hani, kdyby tam zasadili pnoucí růže, nebo plaménky či co , byl by koník krásný.. A důležitý jako podpěra...
Jitka Caklová
21.6.2022 17:34
Myslet to můžete jak chcete, ten dělá/umí to a ten zas tohle, jsou i tací, co nedělají/neumí nic. Nic nekritizuji. Peněz a umění se nikdo nenají, obojí ztrácí hodnotu a až bude živobytí jako výměnný obchod a já věřím, že bude (práci za práci), tak jsem zvědavá, kdo dá "umělci" za takovýto výtvor najíst.
Martin Vrba
21.6.2022 16:57
No - myslel jsem ten pokrok v pokroku, že lidé pochopí, že umění je vždy inspirující. Kdyby to bylo vždy jen o tom, co je v rozkroku a na talíři, tak co by pak dělali lidé o těch pauzách jiného, než tvořili a ti, co to neumí, tak je sledují a kritizují, naštěstí jiní třeba i sponzorují, protože zase umí lépe vydělávat peníze a ke štěstí potřebují víc než peníze a umělcům často chybí zase ty peníze. A vzájemně dokáží ceny uměleckých děl vyhnat do závratných výšek, kdy se umění mění ve snobství, ale také ve druh měny. Atd. . . .
Jitka Caklová
21.6.2022 14:56
Povedená básnička, vnímám to podobně. Kam v dané věci vede krok v pokroku nevím, ale jedno vím jistě, kdyby to bylo u nás v obci, tak tohoto "umění" bychom se rádi zřekli a raději měli nové chodníky. I kdyby to "sochař sochal" zadarmo, tak za cenu železa by se daly pořídit daleko užitečnější věci. Ani svoboda rozhodování o věcech veřejných není zadarmo :-)
Martin Vrba
21.6.2022 14:02
No, kdyby toho koníka kritizoval handlíř, tak bych se mu nedivil, že by za takovou kobylu nechtěl dát ani zlámanou grešli, ale člověk obdivující a znalý umění nemá v úmyslu tu kobylu zapřahat a ani ji osedlat a slouží mu jen k pochopení sochaře - jak on vidí koně a má se jím nechat povznést nad skutečnost - k jinému ztvárnění skutečnosti. A taková kovová kubistická kobylka tedy slouží k uvolnění naší uzdy ve prospěch fantazie. Což dokonce potvrdila i sama kritička toho díla - vyprovokovalo ji to k hezkým veršům - ano - socha splnila účel, protože umění může i pobuřovat a všechno další - jiné, než jen nudit. A tak já za to dávám té kobylce, škoda, že neznám jméno sochaře, oba by si to totiž zasloužili, trochu imaginárního obroku, že přispěli do kroku v pokroku v umění. O zabíjení umění se podle mne vůbec nejedná, ale i v tom je svoboda - každý má právo na své hodnocení díla. :)