FOTO: Soňa Prachfeldová
Moje hvězda opět vyšla
6. 8. 2022Moje hvězda. Moje hvězda opět dnes vyšla. Moje hvězdička. Vychází přímo nad mojí hlavou, když si večer sednu na terasu a vyhlížím, kdy se nade mnou rozjasní. Je první mezi mnoha dalšími. Moje hvězda.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
6.8.2022 13:04
Krásné, moudré a velmi uklidňující. Děkuji, Soňo, ráda bych si Tě četla nebo poslouchala místo sdělovacích prostředků.
Jana Kollinová
6.8.2022 12:46
Krásná poezie v próze. Mám každodenní večerní rituál, který mi někdy připomene Čikina. Než jdu spát, otevřu v ložnici okno, psí holka vyskočí na taburet přistavený k oknu pro účely našeho společného vnímání zážitků. Já se dívám vzhůru k obloze v zajetí svých myšlenek a přání, Čikina nasává všechny vůně nadcházející noci a je to ona, která obvykle končí náš obdiv a díky přírodě. Každá noc má jinou vůni, jinou náladu, jiný potenciál do dalšího dne. Soňo, děkuji.
Jan Zelenka
6.8.2022 10:49
Soňo, perfektní úvaha o realitě života. Snažme se normálně žít i přes všechny ty dnešní trable. Rád bych ti dal víc hvězdiček, než jen těch pět.
Marie Seitlová
6.8.2022 09:00
Soni napsala jsi to krásně, i já ráda a často sedám na terase a pozoruji hvězdy. Rozsvícené nebe je nádherné a vzpomínám na své blízké.
Daniela Řeřichová
6.8.2022 08:52
Hezké rozjímání. Znám ten pocit, když jsme sedávali s mužem v létě v jižních Čechách na terase a se zatajeným dechem sledovali hvězdnou oblohu. Srpnová je doslova poseta hvězdami. Také jsme si přáli, ale nebylo vyslyšeno.
Jitka Chodorová
6.8.2022 08:50
Soňo, krásná úvaha, krásné zamyšlení. Těžko ale říci, kam se svět bude ubírat dál. I já někdy sleduji hvězdy, spojuji je se svými rodiči, hlavně s maminkou, a musím dodat, že jim dost věřím. Také mě učaroval Velký vůz, pro mě je to takový vůdce celého vesmírného světa, vidím ho přímo z ložnice, prostě tam jen tak je, a já se jen okouzleně dívám. Asi jsem trochu odbočila, ale to nevadí, snad nám hvězdy pomohou ochránit naše děti, vnoučata i pravnoučata, ale my se musíme chovat tak, aby naše přání mohla být vyslyšena.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA