Central park, den poté
Všechny fotografie: Irena Mertová

Central park, den poté

3. 1. 2023

Jako každý rok, vyrazila jsem 1. 1. 2023 na novoroční procházku do stodůleckého parku.

S foťákem, i když oblačný den a seschlá tráva žádné skvělé fotky neslibovaly. Ale nakonec jsem stejně fotila – pozůstatky ze Silvestra. Foto přikládám, bez komentáře. Obešla jsem rybník, vodní ptáci se na něj už vrátili, i když kachen je méně a racci méně povykují. Sýkorky poskakují ve větvích. Bude zima bude mráz, kam se ptáčku kam schováš? Kam jste se všichni schovali, když vám v noci nejmoudřejší tvor na planetě předváděl, jak se umí radovat, oslavovat, upustit páru? Nikdo neodpovídá, ani ten kulhavý racek, který se nechal vyfotit u rybníka docela zblízka…

Zatím co dopisuji článeček, venku už zase znějí petardy. Ještě nějaké zásoby zřejmě doma zbyly…

Tak vzhůru do nového roku!

Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Irena Mertová
Martino, v našem parku je to také zakázáno. Ale chtěla bych vidět toho policajta nebo koho, kdo by se tam odvážil zákaz vymáhat...
Martina Růžičková
Ireno, smutné svědectví. Bydlíme v zóně, kde byly petardy a rachejtle zakázány. S petardami to letos přes den šlo. Ale kolem desáté večerní to začalo - zákaz nezákaz. A o půlnoci vyvrcholilo. Ráno to vypadalo podobně jako na tvých fotkách.
Hana Polednová
Ireno, hezká novoroční procházka a přeji další hezké procházky, které už nebudou rušit silvestrovské pozůstatky.
Irena Mertová
Děkuji za vaši odezvu :-) .
Naděžda Špásová
PS. těch hvězdiček má být ******, sorry.
Naděžda Špásová
Ireno, napsala jsi to moc dobře, vždycky, když v přírodě na takový bordel narazím, mrzí mě, že nemá nožičky a ručičky, že by tomu dotyčnému hned jednu vrazil a uštědřil mu kopanec do zadní části těla. Fotky jsou hezké.
Marcela Pivcová
Lidé jsou bohužel nepoučitelní a dokud bude takovýto "zdroj zábavy" dostupný, najdou se vždy ti, kteří se musí před těmi, kteří nesouhlasí, kárají a dokonce vydávají omezující nařízení, zviditelňovat tím, co si všechno mohou dovolit.
Soňa Prachfeldová
Lidé jsou při hromadných veřejných oslavách jako smyslů zbavení. Kolektivní anonymita, alkohol. V Německu docházelo i ke zranění policistů, jak po nich házeli zapálenou pyrotechniku. My měli zvířátka doma a přesto byli vystresovaní.
Jitka Hašková
Ireno, ty sis tam musela užít. Já to sledovala zdálky z okna, jak to tam v tvém okolí bouchalo od setmění asi až do jedné do rána. V minulých letech většinou končili až ve dvě. Pozorovala jsem z Barrandova, přes Radlice, Jinonice, Butovice, Stodůlky až do Řep. pěkná řachanda. U Václaváku v ulici Ve Smečkách vysklili 30 oken.
Jana Šenbergerová
Odvrácená strana civilizace. Letos poprvé jsme po Silvestru neviděli venku žádný nepořádek po petardách. Ohňostroje byly umírněné, skončily kolem jedné v noci a byl klid. Dobře se nám spalo. Zvířatům určitě i to "málo" stačilo. Snad bude příště ještě líp.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%