Ilustrační foto: Ingimage
Dokonalá šedesátnice? Neexistuje. Kdo se s tím nesmíří, utrápí se
10. 1. 2023Kdyby se žena vyššího věku v současné době začala striktně řídit radami, které se na ní valí ze všech stran, zemřela by do měsíce. Hladem, fyzickým vysílením, psychickým vyčerpáním, depresí ze svého selhání. Z toho, že nedokáže být dokonalá šedesátnice.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Venca V.
11.1.2023 18:53
Zdravím všechny dámy, které tento článek četly....a myslím, že je velmi dobře napsaný.
V našem věku (65+) je opravdu důležité jen zdraví, pozitivně naladěná mysl, činorodost v rámci zdravotních možností a chuť do života. Znám i dámy kolem 80 let věku, které pořád chodí tančit, do přírody na výlety a protože jsou to ženy, které chtějí dobře vypadat navzdory věku, také tak vypadají i bez plastik...s výjimkou péče o zuby....ty jsou důležité... a i když mají snímací náhrady, určitě v nich vypadají lépe, než bez zubů a taky přispívají ke zdraví i tím, že se dámy mohou kvalitně najíst. Vrásky opravdu nejsou podstatné a péče o vzhled také zvedá sebevědomí. Jinak asi každá podle možností, sil a osobních preferencí. A co se týče sexu...??? Pokud se v okolí najde pořád ještě čiperný pán, který je normální a nehoní se za podstatně mladšími, určitě ho hezky upravená, sympatická a společenská žena bude zajímat...a možná ta jiskra přeskočí... Přeji hezký večer.
Miroslava Eberlová
11.1.2023 18:22
Zajímavé komentáře! Je mi 73, vrásky samozřejmě mám a neřeším to, tak jako neřeším šedivé vlasy. Mám dokonce šedivý culík, od doby, kdy jsem nesměla ke kadeřnici. Ale denně cvičím a chodím i s kamarádkami do venkovní posilovny. Baví mě to a dělá mi to dobře. Břicho, myslím, mám docela slušné. Chodíme na procházky a ráda chodím rychle, je to pro mne aerobní cvičení a jsem tak zvyklá chodit. No a když se mi chce, povaluji se s knížkou. Jsem spokojená a o tom to je! :-)
Jitka Caklová
11.1.2023 16:58
Nemám proč podléhat sebeklamu, nebo své okolí přesvědčovat o své přirozené mladistvosti. Ke svému tělu chovám úctu, nelíčím se, ani jsem se nikdy nelíčila, silikony nemám a ani ve svém věku nemám, ani nechci mít zuby, jak "noty na buben.
Soňa Prachfeldová
11.1.2023 16:58
Pokud mě netrápí drobné zdravotní neduhy, přiměřené věku, cítím se moc dobře a spokojeně. Chci mít ze sebe dobrý pocit, neupravená vylezu snad ráno z postýlky.
Jitka Caklová
11.1.2023 16:48
Vím, že nejsem dokonalá a ani nikdy nebudu. Mám v důchodu spoustu času na to, abych o sebe pečovala a když se hezky obléknu, cítím se jako milá dáma a jsem moc ráda, že si paní Genevieve nenechala svůj příspěvek pro sebe.
Zuzana Pivcová
11.1.2023 16:26
Myslím, že někdy hraje roli to, v jaké společnosti se ta která žena pohybuje, protože ta ji posuzuje a do té chce zapadnout, často i za cenu ztráty své přirozenosti. Pamatuji si, jak mi jeden americký archivní badatel v době, kdy jsem ještě pracovala ve vojenském archivu, řekl, že u nich v USA je samozřejmostí mít kvalitní umělé zuby a silikonová prsa. Ty zuby, byť velmi nápadně bělostné, měl už ve svých 40 letech, ta prsa naštěstí ne. :-D Organismus stejně stárne a každá plastická a další úprava je jen dočasná. Něco jiného je o sebe fyzicky a jinak zdravotně dbát, abych zbytečně viditelně nechřadla, a něco jiného pak snažit se přesvědčit okolí o své přirozené mladistvosti. Sebe stejně neoklamu.
Libuše Křapová
11.1.2023 15:50
Doporučila bych paní G. R. ať se stará o sebe. Za sebe - absolutně vylučuji, že poslední období svého života zabiju vyčerpávající snahou o dokonalost. Nikdy jsem nebyla, nejsem a nebudu dokonalá, nikoho takového ani neznám. Život se má žít, ne se jím protrápit snahou o něco, čeho dosáhnout nelze.
Lenka Kočandrlová
11.1.2023 13:08
Co je platné vypadat jakoby mlaději,když ten mozek v hlavě je starý a nejde omladit. Já jsem se spíš smířila s tím,že už to lepší nebude, mému okolí je fuk,jestli vypadám nebo nevypadám. Hlavně,že jsem sama sobě ráda na světě, jsem dost zdravá,mám stále všechny své zuby,dělám si,co mne baví a na všelijaké "dobré" rady zvysoka ... kašlu !!!
Genevieve Rouxoux
11.1.2023 10:32
Milé dámy, ty z Vás, které uvedený článek rozladil a znervóznil, mohu ujistit, že se nejedná tak úplně o realitu. Buďte v klidu. Mnoho žen i v pokročilém věku žádné ohavnosti na břiše nemá. Je to jenom o pevné vůli, sebekázni a bohužel, někdy i o penězích a genech. Pokud nechcete rezignovat a vypadat tak, jak píše paní ve zmíněném článku, tak nemusíte. Mohu Vás ujistit, že ve Francii a v mnoha jiných státech, včetně České republika, mnoho žen povolené břišní svaly nemá. Pokud na určité zbytky nedokonalostí nepomůže zdravá strava a cvičení, je zde ještě plastická operace břišní stěny. Pokud nejste těžce nemocná můžete cvičit, pohybovat se a jíst zdravě. Zuby bohužel v dnešní době stojí dost peněz, protože Češi nebyli vychováni jako Švýcaři, kde kazy má minimum lidí. To co píše paní ve zmíněném článku, že zdravá, šťastná a spokojená šedesátnice je ta, co vypadá jako strašidlo, možná mnoho žen uspokojí, že nemusí se sebou dělat nic, ale nelze to brát jako pravidlo. A věřte mi, jde to ......... Mnoho žen se vymlouvá na klimakterium - nesmysl. Podívejte se nejdříve jak se chovají, co pro sebe dělají a co jedí. A vrásky - tak kdo je průměrně inteligentní tak snad ví, co se s nimi dá všechno v dnešní době dělat ... A pokud to někomu nevadí a uspokojí se tímto článkem tak je to také jeho věc, každému, co jeho jest
Jitka Caklová
11.1.2023 07:10
Trápení je klíčem k závisti. Kolikrát já jsem v minulosti záviděla vysokoškolské vzdělání, nebo alespoň maturitu, krásné zážitky z dovolených u moře, perfektní postavu ve značkovém oblečení, první lásky viz. "Starci na chmelu", atd atd, a promarnila tím tu nejkrásnější etapu svého života. Dnes VÍM, že naprosto zbytečně. ZÁVISLOST na tom, co o mně říkají druzí, JE ZHOUBNÁ NEMOC, které ne každý podlehne v jakémkoli věku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA